Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

urządzenie nie wiem do czego? - pod maską.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• urządzenie nie wiem do czego? - pod maską.

Hej

Czy ktoś może rozpoznaje szarą obudowę z napisem Ster za co jest ona odpowiedzialna?

Znajduje się po lewej stronie z przodu w kabinie tam gdzie zwykle montowany był alarm za dźwignią otwierania maski.

WP_20161217_13_57_38_Pro.jpg

dzięki i pozdrawiam
    G.
    Last edited by ..:BiGr:..; 17-12-2016, 17:13.

w tytule wątka nie piszemy słów "pomoc i problem", bo sabotujesz skuteczność wyszukiwarki, temat zmieniłem.
    Co to jest za urządzenie - nie wiadomo? Na pewno nie jest to urządzenie fabryczne Hondy. Ktoś coś dokładał, ale to to ? to ja nie rozpoznaję , widze że jest pod maską obok rury dolotu. Jest pokrętło (urwane) może to tzw "Chip" do podkręcania mocy .
    Ktoś to założył ale nie fabryka! zatem bez problemu możesz dojść po kablach gdzie to idzie i z czym to się łączy, kwestia cierpliwości i palcem lecisz po kablach aż dojdziesz do miejsca styku tych kabli ...z czymś.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Sterownik czujników ultradźwiękowych np. albo czujnik odległości, ale żeby mieć pewność trzea widzieć koniec jednego z dwóch przewodów z bocznych wtyczek.Wiele modułów ma taką obudowę.
      Te luźne wtyczki ,to też jakiś wynalazek
      Last edited by m26; 17-12-2016, 16:56.

Comment

Przepraszam za tytuł niemiałem zamiaru sabotować wyszukiwarki.
        To szare ustrojstwo znajduje się zaraz obok centralki alarmu i faktycznie to jakaś regulacja ultradźwięków, jest tam potencjometr montażowy na śrubokręt a luźne wtyczki są od alarmu który odpiął mechanik twierdząc że podobno robi zwarcie, wadą takiego rozwiązania jest to że straciłem centralny z pilota. Musze zrobić rozeznanie jak przywrócić stan poprzedni dzięki m26 Twoja odpowiedz pozwoliła poskładać informacje i zidentyfikować przedmiot

Comment

To załóż samą centralkę z pilotami , przewody wyprowadzone już masz.

Comment

Working...
          X