Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana świateł i nagłe ich gaśnięcie.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zmiana świateł i nagłe ich gaśnięcie.

Witam. Od 3 dni mam problem przy zmianie świateł z mijania na drogowe. Otóż co którąś zmianę z mijania na drogowe nagle światła wszystkie gasną i trzeba zmienić na mijania bądź wyłączyć i na nowo włączyć. Dzieje się to coraz częściej, a kiedy jest spokój to czasem gasną wszystkie i po sekundzie / dwóch załączają się samoczynnie wraz z włączonymi tymi drogowymi (długimi).

Czy ktoś z Was spotkał się z tak nieprzyjemnym i niebezpiecznym w nocy problemem? Co może być przyczyną? Jak zdiagnozować w miarę szybko i łatwo?

Z góry dziękuję Wam za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam!

masz problemy z manetką, tam płynie 12V i z czasem styki się wycierają, przeczytaj wątki na temat "pająka: np jak ten Wątek łącznie z zamieszczonymi tam innymi Linkami: Światła mijania - wyłączają się podczas jazdy
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Teraz mam dwa pytania bo za cholerkę znaleźć nie mogę nigdzie precyzyjnej odpowiedzi ;/
      1. Gdzie znajduje się przekaźnik od świateł? (Honda Civic 6gen / 1.4i 90km / 1997r. "Liftback" )
      2. Czy jako mniej znający się na mechanice człowiek dam radę sam wymienić ten cały "pająk" / przełącznik tych świateł?
      Może ktoś posiada link do jakiegoś poradnika odnośnie wymiany tego pająka.

Comment

Proszę bardzo.

Zrzut ekranu 2016-12-08 o 09.58.14.jpg

Zrzut ekranu 2016-12-08 o 09.58.47.jpg

Zrzut ekranu 2016-12-08 o 09.58.55.jpg

Zrzut ekranu 2016-12-08 o 10.04.54.jpg

Zrzut ekranu 2016-12-08 o 10.05.03.jpg
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Z czego to screeny? Z manuala? Mozna prosic o link, bo nie moglem ostatni nic znalezc. Z gory dziekuje.
          Oryginalne perfumy
          wuko

Comment

Zamieszczone przez phillix Zobacz posta
            Z czego to screeny? Z manuala? Mozna prosic o link, bo nie moglem ostatni nic znalezc. Z gory dziekuje.
            Wrzuciłem Ci linka na pw.
            sigpic

Comment

Majkel79 ja też prosiłbym o link do manuala bądź tego skąd te informacje masz
              Rozebrałem, przeczyściłem i jak na razie bez problemu choć przejechałem krótką trasę po czyszczeniu.
              Dzięki !

Comment

Poszło na pw.
                sigpic

Comment

Working...
                X