Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja światel.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Regulacja światel.

Regulacja swiatel gora dol jest, a jest moze prawo, lewo? Bo oba swiatla schodza mi sie do srodka, w taki krzyż...

Ja mam od strony nadkoli w tylnej obudowie reflektorów, Krzyżakowym śrubokrętem się ustawia

Comment

Prawo-lewo to musiałbyś sobie wyregulować na śrubach mocujących lampy. Mają one taki luz, żeby przesunąć je trochę w przód lub w tył. Jeśli więc prawą stronę prawej lampy przesuniesz w tył, a lewą stronę w przód, lampa będzie "patrzeć" bardziej w prawo.
      sigpic
      UFO, 1.8 Sport
      Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

kolego ale nie da sie tego inaczej zrobic? bo jak je poprzestawiam na mocowaniu to to nie beda juz tak dobrze spasowane lampy ze zderzakiem i maska... a troche sie nameczylem zeby to spasowac.

nigdzie nie widze tej drugiej śruby a moze na diagnostyce mi to jakos ustawi?

Comment

praktycznie w kazdej stacji diagnostycznej ci to ustawia...
          HONDA CIVIC
          1996 r.Hatchback, pełna alektryka
          D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
          przywieziona z Austrii
          Made In Japan

Comment

Podepne sie pod temat,

W oryginalnych lampach Stanley - Honda sa dwe "srubki" do regulacji na klucz imbusowy 6. pytanie moje brzmi czy ktos wie, ktora sluzy do czego? Nie chce na oslep krecic bo zepsuje jeszcze bardziej niz jest... Kiedys sie bawilem i wyszly cuda. Ewidentnie mi swieca zbyt wysoko bo nawet jak jade sam musze ten elektryczny regulator ustawiac na 3 mimo ze z tylu nikt nie siedzi... Poza tym mam wrazenie ze swieca mi zbyt w prawa strone przez co slabiej widac droge... Na badaniu technicznym stwierdzil tylko ze jest nieco za wysoko ale jak skrecilem regulator to juz ok. Natomiast o swieceniu zbytnio na boki nie mowil nic.

Jak ktos posiada info co i jak sie reguluje to bede wdzieczny a jak nie to trzeba bedzie eksperymentowac

Pozdrawiam
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2
            ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Working...
            X