Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlenie licznika...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podświetlenie licznika...

Witam. Z racji tego iż w swoim aucie w liczniku miałem poprzepalane żarówki postanowiłem kupić diody białe i zastosować je w swoim liczniku.
    Wszystko pięknie ładnie diody świecą się wszystko lecz po prawej stronie licznika przy poziomie paliwa i temperatury światło wgl nie dochodzi z diody o.O świeciłem w tą dziurę nawet mocną latarką i nic :/

Honda Civic 3D HB 97r.

Miał ktoś już taki przypadek ?
    Proszę mnie nie odsyłać do wyszukiwania bo nic nie znalazłem na ten temat.

wsadź w cokół te diodę led odwrotnie.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Jak włożę odwrotnie to się wgl nie świeci w tym miejscu. Co mi ma to dać że odwrotnie ?

Comment

Diody LED są biegunowe, więc jeśli odwrócisz diodę zamieniając + i - to nie będzie świeciła.

Usuwałeś w tarczach tą warstwę blokującą (rozpraszającą) światło czy zostawiłeś w serii?

Comment

To wiem o tych biegunach. Napisałem, że dioda się świeci, ale światło nie dociera tam.
          Napisałem także o tym, że świeciłem mocną latarką w ten otwór od żarówki i też światło nie docierało tam.
          Wieczorem jak wrócę z pracy zrobię fotkę i wam pokaże. Irytuje mnie to :/
          59zł na ledy, wszystkie świecą, a tylko pół licznika jest podświetlane :/

Comment

Zamieszczone przez ThomasGrand Zobacz posta
            Napisałem, że dioda się świeci, ale światło nie dociera tam.
            aaa no właśnie, mówione było - diody świeca kierunkowo. Żarówka świeci światłem rozproszonym. Czyli nie problem z połączeniem a z konstrukcją żarnika. Zastosuj diodę co świeci na bok a nie na wprost.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Jest taka zastosowana.

Comment

15319481_1187942084624240_1749934693_n.jpg15320477_1187942201290895_137956874_n.jpg

Jak na zdjęciach

Comment

Ten licznik to może być składak,bo automat ma chyba winnym miejscu podświetlenie.
                  Nic innego mi do głowy nie przychodzi.Najwyżej je otwórz i zobacz w czym problem.

Comment

ja mam manual

Comment

Jest taka zastosowana.
                      coś tu się nie zgadza, bo jeśli zastosowana jest żarówka - to jest iluminacja tak?, a jak dioda to nie ma ? tak?
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

ja mam manual
                        Ale licznik jest niekoniecznie w całości z manuala.Napisałem przecież że może to składak ,a części pasują od połowy Hond świata.

Comment

Problem rozwiązany, licznik był cały zasyfiały z tyłu. Wyczyściłem wszystko oraz zmyłem farbę. Jeszcze tylko oprawkę do 1 żarówki muszę kupić bo nie było. Pytanie jak ona się nazywa Na dole po prawej przy 220km/h się nie świeci Diodę mam także kwestia zakupu oprawki.15328376_1189128414505607_1945038299_n.jpg

Comment

Będzie Cię raził w nocy.Kiedys dałem diody i okazały się za białe i za mocne.Chyba że te Twoje to tylko takie wrażenie.
                            Wpakowałem w oprawki małe diody i trochę zmieniłem wygląd z wierzchu

6081b9386b016746med.jpg
                            a0a14ac2d931540amed.jpg
                            Last edited by m26; 03-12-2016, 20:42.

Comment

Na zdjęciu tak wyszło Świecą okej. Jedną oprawkę muszę kupić bo na dole się nie świeci. Nie wiem jak taka oprawka się nazywa poprawnie ?

Comment

Working...
                              X