Witam. szukałem skrzynki z bezpiecznikami ale nigdzie jej znaleźć nie mogę. Jedna jest pod maską ale tam sa 3 bezpieczniki ... Gdzie znajde w środku ???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Liftback] Skrzynka bezpieczników w hondzie Civic VI
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ejjj nasza forumowa wyszukiwarka działa naprawdę sprawnie: Wpis #16 https://www.civicforum.pl/showthread...iecznik%C3%B3w
potwierdza to instrukcja strona 19-11 https://media.honda.co.uk/car/owner/...df/62st321.pdfLast edited by rambo7; 16-11-2016, 18:22.Kierownik Działu Diesla
-
Dzięki rambo za pomocPowiedz mi jeszcze który bezpiecznik odpowiada za radio ? Nie mam pojęcia bo dużo ich a 10A jest większość.
Mianowicie problem polega na odpaleniu radia. Czyżby elektryka siadla ? Nie ma prądu wiec gdzie będzie problem skoro na bezpiecznikach jest Ok bo wymieniałem wszystkie za koleją które były spalone ?Last edited by BezNicku20; 16-11-2016, 21:13.
Comment
-
aż tyle w głowie to nie mam, ale odwróć wieczko (pokrywkę) bezpieczników i tam są piktogramy - musi być któryś z ikonką przyporządkowaną dla radio.
Jak przekręcisz stacyjkę na ON II - to radio nie załącza się ? Jeśli tak to wyjmij to radio. Z tyłu na plecach radia jest również bezpiecznik, sprawdź go.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Comment
-
Zamieszczone przez BezNicku20 Zobacz postanie mam prądu na kablach od kostki zasilającej radio :/
wkładasz po kolei w kostkę która powinna zasilać radio jak zaświeci to będzie oznaczało że prąd jest właśnie na tym przewodzie najlepiej jak włączysz zapłon i po zapłonie znajdziesz ten przewód prądowy . Jeżeli w dalszym ciągu nie będziesz miał tam zasilania to szukaj bezpiecznika prawdopodobnie spalony wpisując w google markę samochodu wraz z dopiskiem ,, opis skrzynki bezpieczników,, znajdziesz to co Ciebie interesuje. Może też tak być że kostka stacyjki samochodu nie działa poprawnie i nie podaje tego zasilania do radia.
Comment
-
Zamieszczone przez BezNicku20 Zobacz postaradio nie odpala
Adapter-radia-samochodowego-do-Citroen-C-Crosser-2007-Accord-2008CRV-2007Civic-2006-Honda-Fit-20.jpg
Comment
-
98_1274987343.jpg
Czasem zamieniony jest czerwony z żółtym ,robią to marki Koreańskie i Japońskie.
Jeśli po wyłączeniu stacyjki nie zapamięta nic,to po prostu zamień.
Po kluczyku zawsze mają być 2x plus i masa..
EDIT: Z roztargnienie nie napisałem wszystkiego.
Po wylączeniu kluczyka ma zostać masa i +12v. (7 pin)
Jeśli nie chcesz sterowania za stacyjki,tylko zależy Ci na używaniu radia bez klucza,to pobierasz prąd z pinu 7 i podłączasz do pinu 4 na stałe.
W przypadku takiego połączenia trzeba bezwzględnie odciąć przewód wychodzący z wiązki auta na pin 4 i zaizolować.
98_1274987343.jpgLast edited by m26; 20-11-2016, 09:39.
Comment
-
Tu nie ma co wrzucać,tylko trzeba sprawdzić To o czym napisałem.Po fotach przewodów niczego się nie dowiemy,za to jak weźmiesz probówkę do ręki i napiszesz czy wspomniane napięcia tam są,to dopiero można dopatrywać się innych nieprawidłowości.Musisz zacząć od tej podstawowej rzeczy,bo jedno radio zadziała bez podtrzymania ,a drugie nie.Nawet to które działa,nie będzie prawidłowo funkcjonować.
Comment
Comment