Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

świece NGK

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• świece NGK

Witam,
    Mam pytanko. Czy do gazu sa jakies specjalne swiece NGK czy moge kupic normalne ktore pasuja do mojej hondy?

Możesz kupić normalne ale świece warto kupić dobrej firmy. Ja kupiłem oryginalne świece hondy (firmy NGK właśnie) w salonie hondy zapłaciłem 80 zł za komplet także nie ma tragedii (też mam gazowca)
    Last edited by Gość; 27-02-2009, 22:27.

Comment

Tak samo tutaj.
      Mam instalację gazową na świecach NGK i jest git
      sigpic
      UFO, 1.8 Sport
      Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

hmm no ok ale jak kupie siwece NGK to co za roznica czy zrobie to w salonie hondy czy w jakims innym sklepie. W salonie hondy zaplace sporo wiecej za sam fakt ze to salon hondy a swieca NGK w sklepie motoryzacyjnym to ta sama swieca NGK co w salonie hondy. Czy nie tak?
        Czy do mojej hondy 1.4 99r beda dobra BKR6E-11? (to te same co ZFR5J-11 bo w sklepie takie mi chcial dac)?

Comment

Jak podasz gościowi rok produkcji, pojemność silnika i moc [kW], to on znajdzie w książeczce, jakie świece pasują do takiej Hani. Ja podałem moje: 96 r, 1.6, 83 kW i dali mi NGK BKR6E-11. Jak się potem okazało, miałem takie same już zamontowane, więc trafność takiego wyszukiwania w książce jest (tak myślę) 100-procentowa.

Co do typu świecy - nie mam pojęcia, czy to to samo. Chyba, że podałeś gościowi w sklepie, że masz gaz. Może on wtedy dobrał odpowiedniejsze świece. Ja jeżdżę na takich i śmiga ładnie.

A co do ceny - wyobraź sobie, że w sklepie motoryzacyjnym dałem 54 zł za komplet
          sigpic
          UFO, 1.8 Sport

Comment

Oczywiście że to ta sama świeca i radziłbym udać się do sklepu będziesz miał 20 - 30 zł w kieszeni Ja po prostu zgodziłem się na wymianę nie wiedziałem ze wstawią mi NGK a w serwisie byłem w sumie z czym innym świece wyszły po drodze

Myślę, że jeżeli sprzedawca spojrzał do katalogu i przedstawił ci odpowiednie świece to będą pasować

Comment

Z tymi cenami to lepiej uważać, nie zawsze dobrze się wyjdzie, kupując taniej - NGK są teraz masowo podrabiane. Kupiłem kiedyś świece do motocykla, prawie 30zeta za sztukę, z hutowni - według porównania ze strony NGK - podróba

Kupuję teraz Denso, śmigają już od dłuższego czasu w kilku pojazdach, w tym jednym zagazowanym - wszystko OK.
              Last edited by twizzter; 01-03-2009, 08:23.

Comment

Ja mam na swoich napisane "made in Japan", a na starych miałem "made in France". Muszę przyznać, że miałem wątpliwości czytając Twojego posta, ale po obejrzeniu tego obrazka, jestem pewien, że mam oryginał
                sigpic
                UFO, 1.8 Sport

Comment

a ja kupilem sobie swiece NGK w sklepie i przy zakladaniu zauwazylem ze jedna jest made in japan a trzy pozostale made in france . wygladaja tak samo , opakowanie tez w tych samych kolorach . niewiem czy to orginaly ? chyba ta japonska to napewno ? a te francuskie ? niewiem ?

Comment

i tak wszystko pewnie robia w chinach ))
                    dzieki wszystkim za info, teraz wiem jak sie zabrac do tematu

Comment

a jaka powinna byc przerwa-szczelina w swiecach NGK?

Comment

świece

nowe świece powinny miec odpowiednią odległośc pomiędzy elektrodami raczej nie trzeba jej poprawiac

Comment

Ngk oryginał to raczej made in japan...

Comment

Working...
                          X