Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

za niskie ładowanie alternatora

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• za niskie ładowanie alternatora

Witam, dzis jak mi regulował instalacje lpg to wychwycił że jest za słabe ładowanie alternatora wynosiło chyba ok 13,52 lub 13,72 (nie pametam dokładnie). poprzednimi razy jak regulował też mi wspominali że jest problem z ładowaniem ale nie mówili co, nic nie wspominali o niskim napieciu.

moje pytanie czy regulator napięcia trzeba wymienić na gwałt czy mozna jeszcze tak jezdzić??

civic 98' d14a7

Sprawdź napięcie między zaciskiem na alternatorze a jego obudową. Będziesz wtedy wiedział czy to regulator czy tylko przewody trzeba poczyścić, sprawdzić.

Comment

sprawdziłem miernikiem i wyszło mi 14,1 a jak włączyłem światła mijania to 14,00

Comment

Zamieszczone przez 12pawel Zobacz posta
        Sprawdź napięcie między zaciskiem na alternatorze a jego obudową. Będziesz wtedy wiedział czy to regulator czy tylko przewody trzeba poczyścić, sprawdzić.
        od dołu tylko da się sprawdzić??

Comment

No więc alternator daje dobrze. Musisz poprawić/oczyścić przewody między alternatorem a akumulatorem i będzie ok. Może gdzieś coś zaśniedziało, może jest niedokręcone. Oprócz tego sprawdź też przewody masowe między akumulatorem a karoserią oraz silnikiem i karoserią. Jak wyczyścisz wszystko wróci no normalności.

Comment

dziś czyściłem klemy i obydwie były nawet bardzo zaśniedziałe

Comment

Working...
            X