Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalone radio i brak sygnału w głośnikach.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spalone radio i brak sygnału w głośnikach.

Witam, posiadam Honda Civic VI 96r. 1,4 is. I moj problem jest taki ze honde mam juz ponad rok i wszystkie glosniki głośniki działały az do teraz tak przy okazji spaliło mi sie radio i kupiłem nowe ale głośniki nadal nie działają radio sobie chodzi normalnie. Co może być przyczyną? Patrzyłem na kable izolowalem wszystko nic nie jest przerwane.. Dziekuje za pomoc.

Koniecznie przeczytaj Regulamin bo od razu widać że go pominąłeś! Masz grube niezgodności z pkt 2- pierwszy wpis! 3- wyszukiwarka, 5- zakaz pisania w tytule słów "Problem" oraz pisownia w języku polskim. Są tu pewne zasady i trzeba ich przestrzegać! Za dużo jak na pierwsze wejście!
    (tytuł zmieniłem).
    Nie kasuję tematu wyłącznie dlatego że kolega m26 poświęcił swój czas na odpowiedź.
    Last edited by rambo7; 11-07-2016, 10:15. Powód: Regulamin

Weź do ręki miernik i sprawdź te głośniki.Jak nie masz miernika ,to wystarczy 1.5 woltowa bateria.
    Znim zaczniesz sprawdzać ,odłącz radio.

Comment

Głośniki działaja ale nie graja..

Comment

Taka instalacja nic szczególnego nie ma,do działania jest potrzebne radio,głośniki,przewody i ich ciągłość,poprawne podłączenie i zasilanie.
        Co mamy Ci napisać ? Nie mamy dostępu do auta,można tylko zgadywać,a sprawdać musisz sam
        Jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy to bezpiecznik od tyłu radia ,jeśli jest i zabezpiecza końcówki mocy,bo z reguły zabezpiecza całość.

Radio-jest, ale czy sprawne?
        sprawne głośniki -są
        zasilanie-? jedno na pewno,a mają być dwa, na prewodach żółtym i czerwonym w kości ISO (4 i 7) po włączeniu stacyjki
        przewody-są
        ciaągłość-?

Jak napiszę sprawdź sobie przewody ,to i tak ich nie będziesz sprawdzał,bo szukasz gotowego magicznego rozwiązania
        Wbrew pozorom to przy audio przeważnie one kuleją,bo domorośli elektrycy je tną,łączą na skrętki i owijają "szmatami",potem przyjdzie następny ,zrobi pięć przejściówek i wepchnie ten ulep do wnęki.Takie coś wystarczy nieraz przełamać i nic nie łączy.
        Sprawdź chociaż jedną parę .
        To chyba wszystko,teraz Twoja kolej,bez zweryfikowania tego co wyżej nie ruszysz z miejsca.
        Last edited by m26; 05-07-2016, 09:51.

Comment

Working...
        X