Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bezpieczniki w coupe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bezpieczniki w coupe

Witam,
    posiadam Hondę Civic VI coupe z 96r. wersja z automatem. Mam problem bo nie działa mi zapalniczka więc pierwsze co zrobiłem zajrzałem do bezpieczników i byłem w szoku bo zastałem tam całkowicie inną konsole z bezpiecznikami niż wyczytałem w książce serwisowej Hondy Civic VI i na schematach które znalazłem w internecie. Wszędzie jest pokazane że mają być dwa rzędy bezpieczników a u mnie są trzy, a w dodatku połowy bezpieczników nie ma... pytanie moje brzmi czy ma ktoś może schemat takich bezpieczników?? dodam tylko że Hania była składana w Stanach. Wieczorem dodam zdjęcie panelu bezpieczników.

z góry wielkie dzięki za pomoc!

Na klapce bezpieczników od zewnątrz lub wewnątrz nie ma spisu za co odpowiadają poszczególne i jakie powinny być ich wartości? U mnie w EJ6 z manualem tak jest opisane.

Comment

Może to?

To jest normalna skrzynka dla 6g,nie wiem z czego wziąłeś te 2 rzędy.
      Jak nie wiesz który niebezpiecznik do czego jest,to bierzesz próbówkę ,zapinasz krokodylek do masy i dziubiesz kazdy po kolei z dwóch stron.Jeżeli szukasz konkretnie od jakiegos podzespołu,a nie masz pewności że ma być na nim napięcie,to dany podzespół zostawiasz w pozycji "on" i dopiero dziubiesz w skrzynce (zapłon oczywiście też włączasz jesli szukasz czegos co działa po zapłonie)
      Tak jest szybciej niz szukanie po internetach i książkach.
      Last edited by m26; 02-06-2016, 15:03.

Comment

ooo coś takiego właśnie mam! dzięki wielkie bo na internecie nie umiałem nigdzie takiego schematu znaleźć może przez to że jak się czegoś chce to się tego nie znajduje :P
        a wysłałbyś mi tą książkę z której to wziąłeś?? bo by mi się przydała jak coś to wyślij na maila [email protected]
        Last edited by Lichy; 02-06-2016, 15:52.

Comment

Mam płytę serwis manual,na maila za dużo,nie przejdzie.
          Priv. znalazłem iny sposób.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
            Mam płytę serwis manual,na maila za dużo,nie przejdzie.
            Priv. znalazłem iny sposób.
            Masz pełną skrzynkę i nie można Ci wysłać priva. A podpiąłbym się z tym manualem bo wygląda nietuzinkowo.

Comment

Nie czyszczę bo to nie ma sensu,za chwilę znowu jest pełna od wiadomości na tematy których mnogo na forum ,tylko poszukać się nie chce.
              Niektorzy rejestrują się, a potem pierwsze co robią to atakują różne skrzynki i wklejają problem na dwa ekrany z dołączoną historią życia
              Nie chcę żeby ktoś się czuł urażony że mu nie odpisuję ,dlatego zostawiłem pełną.
              Zajrzyj na pocztę.

Comment

Working...
              X