Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brak podświetlenia licznika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• brak podświetlenia licznika

Witam!Z moim problemem podpiąłem się raz pod podobny temat lecz nikt nic nie pomógl dlatego postanowiłem otworzyć nowy!
    Mam problem z podświetleniem licznika bezpieczniki sprawdziłem,zarówki sprawdziłem,i jedyne co znalazłem to że nie ma napiecia w kabelkach odpowiadajacych za podświetlenie dochodzących do kostki!nie wiem co dalej z tym zrobić,poniewaz kabelki te zwiniete sa w jeden gruby warkocz i wchodza glegoko w srodek karoseri!Ostatnio rowniez pojawila mi sie chwilowa usterka kierunków,po prostu znikaja,po czym za jakich czas znow sa,pojawiaja sie najczesciej po tym jak otworze i zamkne drzwi,myslicie ze to wszystko jest ze soba powiazane?????Prosze o pomoc bo morduje sie z tym juz prawie miesiac a bez podswietlenia jezdzi sie beznadziejnie!

witam co do tych podswietlen licznikow to bym jeszcze zertknoł do tego urzadzenia co reguluje jasnosc swiecenia bo moze byc odpieta kostka i dlatego nie ma oswietlenia
    sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

gdybym ja miał grzebać wewnątrz głeboko w karoseri za poszukiwanie peknietego kabla doprowadzającego napicie.... i szukać gdzię pękł. pociagnął bym nowy od postojówek. 4 metry kabla to zaledwie kika złotych... moze byc najtańszy byle w dobrej izolacji. podswitlenie nie bierze duzego prądu.

Comment

o ile sie nie myle to nie mam przy swojej hondzie regulacji ostrosci podswietlenia,a druga sprawa to chcialem podpiac sie pod popielniczne ale ciezko sie tam dostac i w rezultacie uszkodzilem rowniez podswietlenie popielniczki,a jak mam znalesc przewody od postojowek hmm

Comment

Wtrące się do tematu bo mam podobny problem , mam civica VI 4d i też niemam regulacji ostrości oświetlenia a słabo świeci , jest jakiś sposób na ręczną regulację tego ?

Comment

powiem ci kolego, ze to moze byc sprawa zarowek. pisalem juz osobny post, lecz puki co nie dostalem odpowiedzi. z orginalnych zarowek 3W sluzacych do podsweitlenia zostala mi tylko jedna (dobrze swiecaca) reszta to "zamienniki" w postaci standardowych 1,2 W ->slabo swieca
            Civic 3D 1.4is '98

Comment

o podswietleniu licznika post juz był i sa takie zamienniki ktore gwarantuja dobre świecenie

Comment

panowie chodzi przeciez w tym temacie o to,ze tego podswietlenia brak,ze objawami tego sa znikajace co jakis czas kierunki a nie o ostrosc swiecenia,prosze czytac pierwszy post i wrzucac propozycje usuniecia tej usterki samemu,bo jak wie kazdy elektryk samochodowy sobie liczy!!!!

Comment

słuchaj. ja widze w tym wszytskim jedno. kabel doprowadzjący napiecie musiał Ci sie zepsuć. prosta sprawda pociągnij kabel od światła pozycyjnego.. pojedź z nim aż do wnetrza.. i masz 12 Volt na cyberblacie ! proponuje oświetlenie diodowe. jest idealne.
                  skad jestes moze sie spotkamy ? i bym ci to zrobił ? na pomorzu mieszkam w Kościerzynie

Comment

dzieki za propozycje ale ja jestem ze swietokrzyskiegokabelek mam ciagnac az od lampy tak,bede musial go dobrze poprowadzic i powinno hulac,jutro sprobuje!a na temat kierunkow wiesz moze co jest grane hmm

Comment

musiałbyś dokładniej opisać to o tych kierunkach

Comment

wszystko zaczelo sie od tego jak rozkrecilem licznik zeby naprawic to podswietlenie!jadac po pozniej zauwazylem,ze nie swieca kierunki i awaryjne,mowie co jest stanalem,wysiadlem,okazalo sie ze chodza!moja opcja jest taka ze,cos gdzies nie laczy i po prostu gdy trzasnalem drzwiami to sie naprawilo!motyw sie powtarza,jak myslisz co to hmm

Comment

Zamieszczone przez micci Zobacz posta
                          o ile sie nie myle to nie mam przy swojej hondzie regulacji ostrosci podswietlenia,
                          u mnie jest i u ciebie jest napewno pod zegarami masz 1 przełacznik do tylnej lampy przeciwmgielnej a z drugiej strony powinna byc regulator oswietlenia do deski rozdzielczej
                          sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Zamieszczone przez austin Zobacz posta
                            u mnie jest i u ciebie jest napewno pod zegarami masz 1 przełacznik do tylnej lampy przeciwmgielnej a z drugiej strony powinna byc regulator oswietlenia do deski rozdzielczej
                            kolego pisalem juz ze nie ma nooo,przeciez bym sie nie sprzeczal!A jesli juz to mam pytanie z innej dziedziny,mianowicie ostatnio jak zdejmowalem te zaslepki w panelu ogrzewania,dokladnie te co jest przelacznik obiegu powietrza prawda,zauwazylem ze pod jedna zaslepke jest podpieta kostka z kabelkami,nie mam zielonego pojecia po co ona tam jest!Moze pomozesz rozwiazac mi ten problem,samochod mam bez klimy a w innych widzialem ze wlasnie tam wstawiony jest wlacznik klimy,wiec o co chodzi z ta kostka hmm

Comment

Working...
                            X