Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciepło odpala, zimno odpala, wilgotno nie odpala. Przyczyna?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ciepło odpala, zimno odpala, wilgotno nie odpala. Przyczyna?

Witam,

Mam problem pewnie podobny jak wielu z Was zimą. Od 3 dni nie mogę uruchomić auta (Honda VI 1996 benzyna 1,4).
    Około 2 miesięcy temu wymieniłem aku. Mam też nowe świece i max roczne kable. Wymieniałem również kopułkę z palcem.
    Ewidentnie Honda nie domaga kiedy temperatura waha się około 0 stopni i jest wilgotno. Co tu poradzić?
    Odkręciłem kopułkę, wysuszyłem suszarką. Sprawdziłem (nowy) aku. Auto kręci, prawie, prawie łapie ale jednak nic. Aż do wyczerpania aku.
    Domyślam się, że bez wizyty u mechanika/elektryka się nie obędzie ale może ktoś cokolwiek doradzi.

Z góry dzięki.
    Pamiętajcie wrzucić 5 zł na WOŚP.

ile paliwa jest w baku?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Mało, trochę ponad rezerwę. Pompa słychać, że działa.

Comment

Zamieszczone przez ziolaslodz Zobacz posta
        Pompa słychać, że działa.
        to całe szczęście że jej nie rozsadziło, albo w lato się nie przegrzała.
        To może być powód wpis #10 https://www.civicforum.pl/showthread...lanie+rezerwie
        sprawa prozaiczna, ale może mieć znaczenie więc nie będę się powtarzał. Postaraj się nie generować w baku H2) przez jakiś czas postaraj się trzymać minimum 1/2 baku. W powietrzu jest wilgoć a w obecnych warunkach jest go sporo, jak tak co chwile latasz na cpn i po trochę, po trochę ..to za każdym razem wpuszczasz powietrze a wilgoć w powietrzu mamy na poziomie 70%, z czasem to się odkłada i gromadzi na dnie, na dnie włazi w przewody lub zamarza, generalnie H2O jest nie palne.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Powinieneś poprawić elektrykę silnika.

przede wszystkim sprawdź czy nie masz pękniętych kabli przy wtyczkach od: Lambda , aparat zapłonowy, wtryski. czujnik przepustnicy
          Jeśli masz popękane zalej je pistoletem z klejem na ciepło.
          Last edited by wilk272; 22-01-2016, 16:29.

Comment

Working...
          X