Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Światła

I znów piszę z problemem. Dopiero niedawno zdałem sobie sprawę, że moje światła nie świecą tak jak powinny. To znaczy, oświetlana przez nie jezdnia jest słabo widoczna. Przekonałem się o tym w piątkowej mgle, kiedy nic nie widziałem na nieoświetlonej drodze
    Z przodu mam H4, sprawdzałem je, przeczyściłem styki i jest tak samo.
    Może ktoś dać jakąś wskazówkę, jak mocno taka żarówka powinna świecić? Może mam odbłyśniki lub klosze zabrudzone od środka? Chociaż to chyba niemożliwe, żeby tam się brudziło.
    sigpic
    UFO, 1.8 Sport
    Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Sprawdź odbłyśniki bo może się zmatowiły i nie odbijają światła w skuteczny sposób

Comment

Możesz zmienić żarówki na jakieś mocniejsze

Comment

Polecam: Philips H4 XP X-Treme POWER +80% TUNING Najtaniej (539756246) - motoAllegro

Obecnie najlepsze na rynku zarowki, lepszy od nich juz tylko ksenon, chociaz swieca napewno duzo lepiej od niejednego chinskiego ksenonu.

Comment

Mocniejsza żarówka mu nic nie da jak odbłyśnik jest stary i zmatowiały. Będzie tylko innych oślepiał. Jeśli odbłyśnik jest zmatowiały lub nadgryziony zębem czau to trzeba wymienić. Lub nie jeśli nie cenisz swojego bezpieczeństwa.
          Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Jezeli Cie stac to kupuj:

HONDA CIVIC 5D EUR. 1/97-2/99 REFLEKTOR LAMPA DEPO (546690233) - motoAllegro

HONDA CIVIC 5D EUR. 1/97-2/99 REFLEKTOR LAMPA DEPO (546690297) - motoAllegro

Z tymi zaroweczkami co Ci podalem bedzie naprawde to swiecic, nie dosc ze samochod sie odmlodzi z nowymi lampami...

Sam za jakis czas bede kupywal te reflektory, prawie 9lat robi swoje ze starymi reflektorami...

Comment

może masz tylko źle ustawione światła sprawdź na stacji diagnostycznej

Comment

Jak można sprawdzić te odbłyśniki? Trzeba po prostu odkręcić reflektor, odpiąć przewody i otworzyć reflektor podważając wszystkie zatrzaski? W reflektorach mojej Hani są takie jakby zatrzaski.
                Jeśli już bym wymieniał, to raczej nie ma szans na wymianę samego odbłyśnika. Trzeba kupić cały reflektor.
                może masz tylko źle ustawione światła sprawdź na stacji diagnostycznej
                Nie, we mgle widać dokładnie, że lewe światło świeci mi na wprost a prawe na lewo. Tak powinno być (z tego co wiem). Ponadto świecą mi na dół. Wiem, bo sprawdzałem i jeszcze specjalnie obniżałem na przełączniku. Ustawienie to nie jest raczej mój problem.
                Już zaczynam przeglądać Allegro za lampami.
                sigpic
                UFO, 1.8 Sport

Comment

Najpierw wymień H4 przynajmniej jedną i porównaj.Sprawdż dobrze odblaśnik i konkretnie ustaw światła bo może Tobie wydaje się że jest ok ale...

Comment

Tak jak napisał zunio. Odwiedź najbliższą stację diagnostyczną i poproś o ustawienie i sprawdzenie świateł.

Comment

A właśnie, bo mi światła oświetlają oś jezdni, a podobno powinny oświetlać jej krawędź. Przełożenie odbłyśników, jak czytałem, się nie opłaca, tylko kupić nowe lampy. Jak to jest z tym kierunkiem "patrzenia" reflektorów?
                      sigpic
                      UFO, 1.8 Sport

Comment

reflektor powinien oświecać niewielką część środka jezdni i w większości prawą krawędż, tak by nie oślepiać innych oraz mieć dobrą widoczność pobocza.

Comment

To nie jest normalne, że prawe światło świeci w lewo, chyba że reflektor jest od anglika Powinno raczej bardziej oświetlać pobocze ...

Ustawieni świateł kosztuje grosze a nie będziesz oślepiał innych plus lepiej będą oświetlały drogę (o ile auto nie miało dzwonu i ktoś nie wstawił lampy od anglika - wtedy będzie wydatek na np. uczciwe zamienniki Depo )

Comment

No wlasnie, a wogole co myslicie o zamiennikach Depo, sam bede wymienial i mysle nad tymi Depo, cena nie za duza i ladnie wygladaja...

Comment

Ludzie zakładają DEPO i są w porządku.
                              Używane oryginały z ostatnich roczników też są dobre tylko handlarze chcą za nie nawet po 250 zł za sztukę 8-0

W najtańszych podróbkach już po 3 latach matowieje "szkło" a oryginalne po 8 latach są ładnie przeźroczyste dlatego niektórzy polecają młode używki - ale Depo są naprawdę OK.

Comment

Working...
                              X