Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z alarmem tiger i sterownikiem sr-8c

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z alarmem tiger i sterownikiem sr-8c

witam mam problem z zestawem alermowym tiger + sterownik centralki sr-8c, a dokładniej nie działa mi otwieranie dzrzwi z pilota. Sądze że coś jest źle podłączone ponieważ odkąd kupiłem honde poprawiłem już kilka rzeczy po poprzednim elektroniku. nie moge jednak dojść o co chodzi z tą centralka i tu moje pytanie do znających sie na alarmach: czy kabelki brązowy(otwieranie|) i biały ( zamykanie|) wychodzące ze sterownika centalki muszą być połaczone ze sterownikiem autoalarmu i siłwnikiem master jednocześnie czy tylko ze sterownikiem autoalarmu???? dodam że znalazłem w google różne schematy instalacji.
    proszę o pomoc
    pozdrawiam

luknij w opisy wcześniejszych Manuali - tam coś znajdziesz na Fotografiach - Dział "Zrób to sam". Natomiast o ile mnie pamięć nie myli to: https://www.civicforum.pl/showthread...w-Civic-3D-Ej9
    Przypatrz się na schemat który narysowałem odręcznie (to jest dla wersji 3D) w 5 D dojdą tylko 2 Slave, reszta to samo.
    Centralka fabryczna C-Zamka jest bardzo prosta - też jest zrobione Foto z opisem kabli.

Kabelki Brązowy i biały - to jest sterowanie ....żebyśmy się dobrze rozumieli - to jest impuls. To nie jest sterowanie tzw. masą czy +12V ...
    Może inaczej ... z fabrycznej centralki kable biały i żółty - to sterowanie plusem (tymi kablami [prawe lewe drzwi] jest zamykany obwód masa/+12v) i to leci do Siłowników.
    Biały i brązowy powinien lecieć tylko do Sterownika Alarmu nie do siłowników.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X