Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana koloru podświetlenia zegarów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zmiana koloru podświetlenia zegarów

Chciałbym zmienić mój brzydki pomarańczowy kolor podświetlenia zegarów na żywszy np. czerwony tylko problem tkwi w tym, że nie wiem które żarówki mam zmienić i na jakie? Fajnie by było gdyby ktoś zaznaczył mi na zdj które to są. A jeśli odradzacie zmianę koloru to może ktoś wie w jaki sposób zrobić/kupić zegary ze zdj nr3 ?

Jak chcesz takie jak na ostatniej focie to musisz kupic.

Jedyne co to samodzielnie mozesz wskazowki pomalowac.

Odnosnie ogolnej zabawy w zmiane podswietlenia to sam sie bawilem z tym dosc dlugo.
    Jak masz troszke wiecej kasy to mozesz kupic indiglo ew. paski diodowe bo na zamiennikach zarowek nie bedzie tak ladnie rownomiernie swiecic.

A wymienic musisz te zarowki w szarych oprawkach i jedna ta z duzej czarnej oprawki.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

Czyli zmiana żarówek nie da fajnego efektu? A seryjne żarówki są białe czy pomarańczowe jeśli podświetlenie jest oryginalne (pomarańczowe)? A co do zdj 3 nie wiesz gdzie można takie zamówić?

Comment

niektórzy zmywają z tyłu farbę z tarcz i wkładają diody -taśmy smd (kolor dowolny)

znalazłem stronę z działającymi zdjęciami

ja mam u siebie wstawione tarcze indiglo
        Last edited by wiesko126; 18-08-2014, 18:56.
        sigpic moje autko D16W4VTEC
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Bawiłem się kiedyś z tym podświetleniem i ogólnie jest kiepsko w hondzie. oryginalnie są białe żarówki i tak bym radził zostawić. Ja miałem popalone i postanowiłem wymienić na nowe więc kupiłem w sklepie żarówki czerwone. Teraz mam 4 punkty które świecą mocno a reszta jest ciemna. w nocy żeby zczytać dzienny licznik km to trzeba się dobrze przyjrzeć. Ogólnie podświetlenie jest nierównomierne. Trzeba kupić jakieś żarówki które bardziej rozpraszają światło no i polecam zwykłe białe.
          Jedynie co polecam to kupić czerwone żarówki, które oświetlają wskazówki zegarów od góry. Tu efekt jest zadowalający. Oczywiście piszę o hondzie fastback bo ja mam trochę inne zegary niż te co są na zdjęciu.
          Last edited by 12pawel; 18-08-2014, 18:46.

Comment

Jak pisze Wiesko126.

sam przerabialem u siebie. Zmywalem farbe z tylu tarcz i wkladalem paski diodowe... Bylo fajnie ale troche za jasno - przydalby sie do tego dimmer.

Sa fajne diody ktore swieca bodaj w 4 kolorach ktore sie zmiena pilotem. Widzialem kiedys filmik na YT w jajku bylo swietnie to zrobione.

Ja obecnie wrocilem do seryjnych zarowek a na zmyta farbe z tarcz podkleilem granatowa folie i swieci nie za jasno z delikatnym niebieskim odcieniem...

Suma summarum, za te pieniadze ktore wydalem juz przez ten czas na zarowki diody i inne pierdoly to kupilbym sobie indiglo i efekt juz by byl mega.

jak masz powiedzmy ze 150PLNow to kupuj Indiglo i ewentualnie pomaluj wskazowki - bedziesz zadowolony.

PS. jak chcesz to mam jeszcze zolta farbke do wskazowek od MoMana - jesli pasuje Ci ten kolorek to moge Ci podeslac.
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2

Comment

Working...
            X