Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słabe audio w ej9- pomóżcie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Słabe audio w ej9- pomóżcie

Witam
    Od kilku miesiecy staram uporac sie z audio w mojej Hondzie Civic VI gen z 1995roku

Kupiłem radio Clarion CZ202
    głośniki helix b62c ktore zamocowalem na dystansach z MDFu oraz tweetery rowniez tej marki w słupki

Wszystko zagrało -słabo
    Zakupiłem wiec wzmacniacz dwukanałowy SOUNDSTREAM 100 i po podlaczeniu do radia bylo jeszcze gorzej

Powiedzcie mi co uczynic?
    Wiem ze to radio ,te glosniki potrafia zrobic robote bo widzialem bardzo duzo pozytywnych opinii na ich temat.
    Wiadomo nie jest to gorna polka ale wyzsza srednia z pewnoscia.

Na dodatek wlaczylem audio w polówce 2000r u ojca i gra na serii nie do porownania z moim...nic z tego nie rozumiem...

Co polecicie w tej sprawie?sa tutaj jacys znawcy?

Pierwsza rzecz do zrobienia do wygluszenie drzwi. Mozesz to zrobić sam albo zlecic jakiejs firmie.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

no to wiem...
      tylko jak sie podglosni tak do 3/4 to strasznie zalamuje sie glos...co procz wygluszenia polecacie?wzmacniacz?jak tak to jaki?juz jeden mi polecali i nic nie dalo...

Comment

U mnie przód też nie gra rewelacyjnie ale to wiele osób zwala na brak wygłuszenia. Na chwilę obecną nie mam za bardzo sianka na wygłuszenie ale planuję to zrobić jak najwczesniej się da.

Chyba każdy, kto ma porównanie przed i po powie Ci, że robi to kolosalną różnicę. Co do wzmaka to do systemu nie audiofilskiego piecyk który masz zupełnie wystarczy. Ja sam mam leciwego pioneera i to tylko pod tylnymi głośnikami. Przód gra pod samym radiem.

Moje zdanie jest takie że aby Ci dobrze zagrał przód to musisz zainwestować w maty i wygłuszyć drzwi... Bo sam sprzęt grający wg mnie masz dobry.

Chcę tylko nadmienić, że ja sam osobiście jeszcze nie mam porównania co do jakości audio przed/po wygłuszeniu - bazuję na opinii osób trzecich.
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

no ze duzo daje to tez wiem ale jak sie zalamuje glos to napewno nie od tego.
          tez nie mam narazie hajsu bo nabilem klime ,pomalowalem caly tylek nakretki na felgi kupilem ,opony itd itd. w tym roku duzo zrobilem strasznie lacznie z audio...
          jak wygluszysz drzwi to zdaj relacje jak gra i czy warto

swoja droga waga drzwi wzrosnie i boje sie czy zawiasy sie nie opuszcza

Comment

Uważam tak jak Cris, posiadając taki sprzęt na następny cel wyznacz sobie wygłuszenie drzwi. Nawet najlepszy sprzęt potrzebuje odpowiednich warunków aby dobrze zagrać.

swoja droga waga drzwi wzrosnie i boje sie czy zawiasy sie nie opuszcza[/QUOTE]

Nie przejmuj się zawiasami, jak bardzo opadną to dobry blacharz w kilka chwil sobie z tym poradzi. Mnie osobiście zastanowiłby fakt iż auto stanie się cięższe o "zbędne kilogramy"

Comment

tak tez zrobie
              jak ktorys z was wygluszy drzwi to piszcie
              ja z pewnoscia zrobie to profesjonalnie ale przed zima bo teraz brak kaski.
              upaly przyszly i na pierwszy plan zrobienie klimy przyszlo

Comment

Czy ja wiem czy az tak strasznie obciazy sie drzwi?... Nie wiem ale wiem ze bede u siebie to robil pewnie latem.

Jak juz mi sie uda to ogarnac to wypowiem sie w temacie
                The 1st. - EJ9
                The 2nd. - ES7
                The 3rd. - FD7
                The 4th. - CU2

Comment

witajcie ponownie,
                  drzwi wygluszone i powiem wam ze jest meeega roznica jesli chodzi o moc basu.Glos jest czystszy ,drzwi sie ciszej zamykaja ,szyby cicho zamykaja i otwieraja wiec zabieg na plus.

Ile mnie to kosztowalo?
                  184zl i caly dzien pracy

-maty butylowe STP
                  -gąbka 9mm na boczki
                  -pancerzyki plastikowe do kabli zeby sie mata butylowa nie przykleila na stale.
                  TUTORIAL wstawie mysle jak wroce do kraju czyli za 3 miesiace jakos.

Polecam ten zabiega reszta gabki wykleilem drewniana deske na wymiar wycieta ktora mam polozona na kole z gazem i komfort zauwazalny

Comment

Aby nie zakladac nowego tematu skorzystam z tego.

Otoz, ostatnio zakupilem sobie boczki, ktore sa w stanie superowym a miejsca na glosniki sa nieruszone. I tutaj moje pytanie, czy jakies glosniki 13cm sa w stanie jakos sensownie zagrac? Troche mi szkoda wycinac otwory tak aby zmiescily sie dystanse i glosniki 16cm.
                    The 1st. - EJ9
                    The 2nd. - ES7
                    The 3rd. - FD7
                    The 4th. - CU2

Comment

Working...
                    X