Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DZiwne kontrolki na desce po odpięciu akumulatora

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• DZiwne kontrolki na desce po odpięciu akumulatora

Witam
    Niedawno zakupiłem honde civic 1.5i vitec LS 98r. Przebieg no dość dużawy prawie 192 tyś. Postanowiłem wymienić paski filtry świece. Mechanik odłączył akumulator teraz po przekręceniu kluczyka w pozycje kontrolek zapalają się wszystkie i gasną oprócz SRS jak zapalam silnik gaśnie SRS zapala się ABS na jakieś 5s. i też gaśnie. Niby ok ale wcześniej tak nie było. Przed wymianą zapalały się kontrolki i gasły zanim zapaliłem silnik. Czy to jest normalne ? i czy można wrócić do stanu kontrolek przed odpięciem akumulatora ?
    Last edited by Gość; 22-01-2009, 12:33.

A czy mechanik przy odłączaniu akumulatrora zostawił Hanie na podtrzymaniu?

Comment

Potrzebny reset kompa-opis na forum
      ビートル ジョン

Comment

nie po prostu odpiął i stała 2 dni bez aku

Comment

Zamieszczone przez lukx Zobacz posta
          Witam
          Niedawno zakupiłem honde civic 1.5i vitec LS 98r. Przebieg no dość dużawy prawie 192 tyś. Postanowiłem wymienić paski filtry świece. Mechanik odłączył akumulator teraz po przekręceniu kluczyka w pozycje kontrolek zapalają się wszystkie i gasną oprócz SRS jak zapalam silnik gaśnie SRS zapala się ABS na jakieś 5s. i też gaśnie. Niby ok ale wcześniej tak nie było. Przed wymianą zapalały się kontrolki i gasły zanim zapaliłem silnik. Czy to jest normalne ? i czy można wrócić do stanu kontrolek przed odpięciem akumulatora ?
          W civicu trzeba zawsze najpierw odłączyć przewód minusowy przy odpinaniu akumulatora bo inaczej może sie zaświecic błąd poduszek, sam tak kiedyś miałem. Pomaga dopiero skasowanie błędu niestety. Chyba że jest inna możliwośc której nie znam..

Comment

Working...
          X