Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie gaśnie/nie zapala się kontrolka rezerwy. PLUS bardzo słabe światła mijania!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie gaśnie/nie zapala się kontrolka rezerwy. PLUS bardzo słabe światła mijania!!

Witam,
    mam taki dziwny przypadek. Na zwykłej żarówce w liczniku nie zapala mi się rezerwa. Natomiast dzisiaj bawiłem się z ledami, wsadziłem i świeci. Zalałem do połowy i nadal świeci
    Obie żarówki dobre. Przekładałem żarówki do innych wejść, wszędzie świecą tylko nie w miejscu rezerwy.
    Jakieś pomysły?

Druga sprawa. Ostatnio wyjechałem poza miasto, na nieoświetloną drogę. Wiecie ile widziałem? Nic. dosłownie nic, tak jakbym jechał z lampką rowerową. Miałem wrażenie że auto za mną oświetla drogę przede mną lepiej ode mnie. Od początku wiedziałem że są słabe światła, dlatego od razu po kupnie wsadziłem OSRAM NIGHT BREAKER PLUS H4, bardzo polecane. Faktycznie, trochę się poprawiło, ale nadal praktycznie nic nie widzę na nieoświetlonych drogach. Co z tym zrobić, klosze do wymiany? Czy usterka może leżeć gdzieś indziej?

Odnosnie zarowek to nie spotkalem sie z takim przypadkiem. Natomiast swiatla, identyczna sytuacja jak u mnie, i powod znalazlem w brudnych kloszach lamp, nie wiem czy slusznie ale czyste nie sa

Comment

Jaki masz model nadwozia?
      U mnie jest bardzo podobnie, nowe lampy zalozone w 2011r, nadal wyglądają tak jakby wyszly dopiero co z fabryki, a swiatla mijania na seryjnych żarówkach dają bardzo slabe światło. Tez przymierzam się do wymiany H4 na identyczne jakie zakupiles i jestem ciekawy czy to coś w moim przypadku zmieni.
      Opisz stan swoich lamp, czy sa zmatowiale, pozolkle?
      Na poczatek , mozna je wypolerowac, jesli to nie pomoże trzeba lampy wymienić na nowe.
      EX Civic FN1
      EX Civic ED7
      EX Civic EP2
      EX Civic FD7 FL
      EX Civic FN2
      EX Civic FG1
      EX Civic FD7
      EX Civic EM2
      EX Accord CL3
      EX Accord CG8
      EX Civic MB6
      EX Civic MB4
      EX Civic MB2

Comment

Powiem Ci Irbis, troche dales mi do myslenia bo myslalem o nowych lampach ale widze ze ty zadowolony nie jestes z efektu. Chyba ze dopiero nowe lampy i dopasowanie zarowek da dobry efekt.

Comment

Irbis, mój siwik to MB2 1.4 5D czyli chyba taki sam jak Twój.
          U mnie klosze nie wyglądają za ciekawie, są matowe i chyba trochę żółte. Próbować polerki czy wymiana? Reflektory drogie są :/ a kloszy nie ma oddzielnie.

Comment

Zamieszczone przez Ins. Gadzet Zobacz posta
            Powiem Ci Irbis, troche dales mi do myslenia bo myslalem o nowych lampach ale widze ze ty zadowolony nie jestes z efektu. Chyba ze dopiero nowe lampy i dopasowanie zarowek da dobry efekt.
            Liczę na to , że w tandemie z H4 Osram będzie efekt o niebo lepszy, czas pokaże.

Jeśli chodzi o drogowe, na standardowych świecą świetnie

Zamieszczone przez Adiii Zobacz posta
            Irbis, mój siwik to MB2 1.4 5D czyli chyba taki sam jak Twój.
            U mnie klosze nie wyglądają za ciekawie, są matowe i chyba trochę żółte. Próbować polerki czy wymiana? Reflektory drogie są :/ a kloszy nie ma oddzielnie.
            Zacznij od polerki, czasem pomaga, choć jak mam być szczery raczej wymieniłbym.

Wymiany w swoim MB2 nie żałuję.
            EX Civic FN1
            EX Civic ED7
            EX Civic EP2
            EX Civic FD7 FL
            EX Civic FN2
            EX Civic FG1
            EX Civic FD7
            EX Civic EM2
            EX Accord CL3
            EX Accord CG8
            EX Civic MB6
            EX Civic MB4
            EX Civic MB2

Comment

A co z lampką rezerwy bo też mam takiego zonga

Comment

Poczytałem trochę i pewnie termistor do wymiany. Za ok. tydzień się za to zabiorę i napiszę czy pomogło. Teraz złomek reperuje się u mechanika

EDIT:
                A led świeci dlatego że potrzebuje mniejszego napięcia - akurat takie napięcie dostaje cały czas (nawet jeśli termistor jest sprawny i mamy zalany bak).

Comment

Working...
                X