Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny nie zamyka/otwiera drzwi kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny nie zamyka/otwiera drzwi kierowcy

Hej,

Mam problem z centralnym, a mianowicie nie otwiera ani nie zamyka drzwi kierowcy. Wygląda to tak, że jak chcę zamknąć to wszystkie bolce idą w dół, tylko od kierowcy nie chce się zamknąć. Muszę to zrobić kluczykiem ( i to sposobem, bo przekręcam w w lewo, ciągnę za klamkę, wracam kluczykiem w prawo i wyciągam). Analogicznie z otwieraniem - wszystkie otwiera, ale nie moje... Muszę kluczykiem otworzyć.

Wyczytałem, że może to być zaczep od cięgna. Ma ktoś może zdjęcie jak toto wygląda i, przede wszystkim, jakąś instrukcję jak ściągnąć boczek drzwi ?

PC310011.jpg miałem tylko takie zdjęcie centralnego od strony pasażera.

Comment

Zamieszczone przez rogigor Zobacz posta
      Wyczytałem, że może to być zaczep od cięgna.
      Może, ale bardziej prawdopodobne jest że padł siłownik. Zima nawet taka niezdecydowana nie służy niczemu co karmi sie prądem.

Comment

Przerabiałem u siebie podobny temat z zamkiem , tylko nawet kluczykiem nie chciały się zamknąć drzwi od strony pasażera. Problem wynikał z uszkodzonych trybów w tym czarnym elemencie pokazanym na zdjęciu. Wymiana na nowy (używany) zamek z innej hanki temat załatwił. Spróbuj zdemontować zamek i sprawa powinna się wyjaśnić.

Comment

Dzięki za rady, na weekend postaram się zobaczyć co to jest. Boczek jakoś trudno jest zdjąć?

Comment

Zamieszczone przez rogigor Zobacz posta
            Boczek jakoś trudno jest zdjąć?
            Kolega postanowił Ci to pokazać. https://www.civicforum.pl/showthread...rzwi-VI-gen-5D
            Szukajcie a znajdziecie.

Comment

podpiszę się pod temat żeby nie robić śmietnika na forum, chciałem zapytać czy siłowniki zamków z różnych wersji (coupe/hatchback/sedan/fastback/aerodeck) są takie same? Padł mi siłownik drzwi pasażera w hatchback'u i szukam, nie chce 2 razy do montażu zamka siadać, chciałem kupić siłownik i zrobić za jednym zamachem. Ew jeśli ktoś miałby taki sprawny na sprzedaż to możemy dogadać się na priv

Comment

a mi zamykał drzwi pasażera ,kierowcy nie miał siły:/ wymieniłem bateryjkę w pilocie i cacy wszystko

Comment

Working...
                X