Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłosnienie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nagłosnienie

Witam was
    Posiadam honde civic 1.4i 90KM Fastback. Z przodu mam głosniki hertza 130.3 80W, a radio JVC KD-X200E.
    Mysle nad głosnikami z tyłu, ale dowiedzialem sie, ze na tył do hondy nie daje się, że lepiej zainwestiwac juz w jakis
    Subwoofer zamiast glosników Znalazlem tube na początek wiadomo nie mam dużego budzetu (200-250zł)
    Co o niej sądzicie czy da rade w hondzie na początek? Co polecacie innego na tył?

dzięki z góry.

Nie wiem kto Ci powiedzial ze sie nie daje... Wszystko zalezy co chcesz osiagnac i jaki masz budzet.

Nie jestem pewny jakie miejsca z tylu seryjnie ma angielka ale cos mi sie zdaje ze jest to 130mm.

W tym przypadku jesli nie chcesz wycinac otworow w polce to chyba rozsadnym wyjsciem bedzie woofer. Jednak osoby podrozujace z tylu podejrzewam nie beda z tego zadowolone.

Woofer z linku jak najbardziej by sie nadal ale bez wzmacniacza nie ma sensy tego wstawiac...

Jest na forum mnostwo informacji na temat Car Audio. Szukaj, czytaj i dzialaj. Watpie zeby ktos chcial w tym temacie przepisywac to co juz zostalo napisane gdzie indziej.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

A co sądzisz o tym, że na przód dam HERTZ DCX 165.3 120W a na tył HERTZ DCX 130.3 HERTZ 80W?

Comment

Ja z hertzami nie mialem praktycznie stycznosci wiec nie bede sie na ich temat wypowiadal. Poszukaj na forum jest troche i nich pisane. Generalnie wiele osob pisze ze graja OK ale tylko ze wzmacniaczem.

Jesli chodzi o opcje bez wzmacniacza to wiele tez osob poleca glosniki z serii Helix blue.

Jesli natomiast chodzi o ten tyl, to same 130mm IMO srednio zagraja. Moglbys wsadzic jakies 130mm w ori miejsca i do tego jakiegos niewielkiego suba w bagaznik. Ale do suba tez potrzeba wzmaka.

Sam przechodzilem juz przez naglosnienie bez wzmocnienia ale od kiedy mam wzmacniacz (co prawda jest to dosc wiekowy piecyk) to nie wyobrazam sobie juz u siebie audio bez wzmacniacza.
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

Working...
        X