Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działa centralny z pilota alarm C800 AHJ Firmy CEL

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Heh, przy okazji sprawdziłem od kierowcy przy nogach ( nie ma), ta diodę mam, nadajniki również, na pewno bym znalazł, może faktycznie kolumna, albo znając moje szczęście jednak prawe drzwi (czytając po necie spotkałem się z taką wersją), w każdym razie, na chwilę obecną wykorzystałem limit czasowy jaki miałem, i że tak powiem zostawiam tak jak jest póki co, następna runda pewno kiedyś nastąpi, ale teraz to jestem szczęśliwy, że udało mi się wszystko złożyć do kupy, pomajstrować przy car audio skoro już miałem dostęp, no i ogólnie człowiek wie więcej co i gdzie ma w aucie. Więc narazie wielkie dzięki rambo7 za zaangażowanie i jak tylko wrócę do tematu to go tu odświeżę

Comment

czy udało się rozwiązać problem??
      mam tak samo mojej hondzie.

Comment

Zamieszczone przez Daru007 Zobacz posta
        czy udało się rozwiązać problem??
        mam tak samo mojej hondzie.
        Ja zaprzestałem tej naprawy z powodu braku czasu, pewno dopiero zabiorę się za to po zimie

Comment

No dobra, po przerwie zimowej, brak otwierania drzwi z pilota w momencie trzymania zakupów w łapach boli, więc wracam do gry

Wyciągnąłem plastik z lewej strony od kierownicy tam gdzie dioda alarmu itd i zrobiłem focie w celu odnalezienia centralki, zanim porozkręcam więcej to wole się upewnić, czy to na pewno nasza zguba zakreślona na czerwono na zdjęciu? centralka.jpg idealnie pod kolumną kierownicy.

Druga sprawa, czy ten model się nada na podmiankę?

Comment

trochę za mało widać, ale możliwe że to to ... na obudowie powinno coś pisać "Key master" albo inne tego typu napisy. Wypnij wtyczkę i sprawdź co się bedzie działo - jak CZ w ogóle nie będzie reagował to byc może to ? - musisz sprawdzić - nic sie nie zepsuje wypnij/zapnij i popróbuj co jak działa by byc pewnym.
            Jeśłi chodzi o podmiankę na zasadzie - Stara wyjmuję a Nową zapinam - to się tak nie da! nawet nie próbuj!.
            Trzeba kazdy z kabelków przy starej wtyczce zidentyfikować - co do czego leci (obciąć wtyczkę) i dopiero wlutować i zaizolować do nowych kabelków nowej wtyczki a ta do nowej centralki. Inaczej nic nie będzie działać.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie no wiadomo, że muszę wiedzieć od czego każdy kabel a potem zlutować stare do nowej, dobrałem się do napisu zdjęcie(1).jpg czyli rozumiem że mam przed nosem Hondowy CZ z Alarmem

Comment

niepodobna mi się ten napis "Waterstaat" za mało widzę instalacji, nie odpowiem czy to jest Centralka - moim zdaniem nią nie jest !
                Jeśli twoje auto to takie jak w avatarze to
                Tu zerknij czego szukać: https://www.civicforum.pl/showthread...w-Civic-3D-Ej9

Generalnie jeśli ktoś z kluczyka będzie zamykał / otwierał (bo rozumiem pilot nie działa a jak działa to próbuj pilotem) ....głowę wsadź pod kierownicę (pozdejmuj plastiki - i nasłuchuj - gdzie cyka!? Każde zamknięcie/otwarcie - Centralka będzie wydawała dźwięki - Cyk.... cyk ... itd.

Jeśłi Centralny (alarm) dokładany to będize gdzieś pod kierownica ....nastawiaj ucho i nasłuchuj gdzie klikaja styczniki podczas zamykania / otwierania drzwi - zabawy zamkiem.
                Last edited by rambo7; 26-09-2014, 08:00.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  niepodobna mi się ten napis "Waterstaat" za mało widzę instalacji, nie odpowiem czy to jest Centralka - moim zdaniem nią nie jest !
                  Jeśli twoje auto to takie jak w avatarze to
                  Tu zerknij czego szukać: https://www.civicforum.pl/showthread...w-Civic-3D-Ej9

Generalnie jeśli ktoś z kluczyka będzie zamykał / otwierał (bo rozumiem pilot nie działa a jak działa to próbuj pilotem) ....głowę wsadź pod kierownicę (pozdejmuj plastiki - i nasłuchuj - gdzie cyka!? Każde zamknięcie/otwarcie - Centralka będzie wydawała dźwięki - Cyk.... cyk ... itd.

Jeśłi Centralny (alarm) dokładany to będize gdzieś pod kierownica ....nastawiaj ucho i nasłuchuj gdzie klikaja styczniki podczas zamykania / otwierania drzwi - zabawy zamkiem.
                  Miałeś racje, trochę googlowania i wynik - jest to moduł Immobilizera
                  Lato idzie to poszukiwania na nowo

Comment

Dobra, udało się w końcu załatwić problem

1) zakup "UNIWERSALNY STEROWNIK CENTRALNEGO ZAMKA MAXICAR ME" (dzięki za rade rambo) https://img04.allegroimg.pl/photos/4...8/5134942803_1 tego bardzo fajnego sterownika centralki - 73zł
                    2) zlecenie elektrykowi montażu - 4h, 140zł robocizna
                    3) I all działa

Niestety nie mam fotorelacji bo sam ostatecznie tego nie montowałem, ale od Elektryka dowiedziałem się że Centralkę miałem schowaną jakoś tak sprytnie że trzeba było nawet zegary zdejmować Grunt że all udało się podłączyć i działa. Elektryk nie miał większych problemów z łączeniem kabli, a w zestawie była podstawowa instrukcja. Cały feler tkwił w dostaniu się do CZ a to nie było łatwe
                    Pozdrawiam
                    Last edited by Sierzpa; 10-04-2015, 16:44.

Comment

Working...
                    X