Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie dzialaja przednie glosniki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie dzialaja przednie glosniki

witam
    Przestaly dzialac przednie glosniki. Zmienilem radio ale nadal cisza. co moze byc powodem (bezpiecznik?)

Na pewno nie bezpiecznik bo wyjścia głośnikowe nie są zabezpieczane bezpiecznikami.
    Sprawdź czy kable są podłączone prawidłowo do głośników i do kostki radia.
    Sprawdź też czy same głośniki z przodu nie są uszkodzone.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Podlaczenie kostki wydaje sie byc ok. Ale dwa w tym samym czasie by zamilkly?:/

Comment

Ja bym sprawdził kable od głośników,u mnie przerywało coś potem nie grało,obwiniałem radio,ale niestety fabryczne kable zastąpiłem nowymi,musiałem je poprowadzić od nowa teraz mam spokój,jak masz dobry głośnik to sprawdz nim połączenia sygnałowe na kablach.Jak wyżej Tomo powiedział bezpiecznika nie ma,ja miałem problemy z fabrycznymi przewodami,podczas jazdy głośniki przestawały grać,a za chwilę chodziły.
        Zamieszczone przez zagiboss Zobacz posta
        Podlaczenie kostki wydaje sie byc ok. Ale dwa w tym samym czasie by zamilkly?:/
        Może końcówka mocy w radiu
        Last edited by Syszka; 06-07-2013, 15:09.
        Taki tam Civic 1.3:-)

Comment

Koncowka mocy raczej nie, bo wczoraj zalOzylem nowe radio i bez zmian. Sprawdze te kable i chyba wymienie razem z glosnikami. Ktos wie jakie seryjne glOsniki byly montowadne w 3d VI gen

Comment

Ja miałem podobny problem i okazał się uszkodzony kabel wymieniłem i problem z głowy:0

Comment

Working...
            X