Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centrlany zamek, z pilota na alarm.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centrlany zamek, z pilota na alarm.

Witam was.

Mam problem z otwarciem i zamknięciem drzwi poprzez pilota na alarm.

Centralny zamek, otwierał i zamykał drzwi, łącznie z uruchomieniem alarmu poprzez pilota. Do dziś .

Po włączeniu przycisku pilota, zamykały się wszystkie drzwi i jednocześnie uzbrajał się alarm.
    Oraz na odwrót po włączeniu przycisku pilota ponownie, otwierały się drzwi i wyłączał się alarm.

Natomiast od dziś, po włączeniu przycisku pilota drzwi się nie otwierają ani nie zamykają.
    Jednak alarm zostaje uzbrojony, bądź wyłączony.

Co może być powodem takiego działania? gdzie szukać problemu ? jak to naprawić?
    Dodam, że alarm montował mi znajomy, około 3 lat temu, który obecnie przebywa za granicą.

Nadmienię, że centralny zamek działa bez zarzutu, podczas gdy otworze drzwi z kluczyka.

Cześć.
    Zacznij od podstaw czyli bateria w pilocie i stan naładowania akumulatora.

Comment

Akumulator jest nowy niecałe pół roku. A pilot z nowymi bateriami mam zapasowy, sprawdzałem też nie otwiera .

Comment

prawdopodobnie Centralka Systemu alarmowego nie daje sobie rady w upały a dokładnie wtedy kiedy wnętrze jest mocno zagrzane. Elektronika nie daje sobie rady, i generalnie elektronika nie cierpi ciepła. Zrób test wychodź auto albo w nocy sprawdź jak działa system. Jeśli dobrze i wsio działa - to odpowiedź masz gotową .
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Miałem podobny przypadek, jednak mi pilot zawsze otwierał, ale nie zawsze zamykał drzwi. Po rozmowach z Rambo też obstawiałem centralkę. Wystarczyło wyregulować cięgna w drzwiach kierowcy, chociaż auto zaprowadziłem do fachowca z chęcią wywalenia centralki. Na razie jest ok.

Comment

Working...
          X