Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wskaznik temperatury

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wskaznik temperatury

witam mam od wczoraj mam sliczna 1.4i 1998 5d niepokoi mnie temperatura po 30 min.jezdzie wskazuje wysoka temp :to jest gorna granice co prawda nie przekracza lini ale.......... czy to jest normalne ,na takim mrozie?? pewnie wystarczy wymienic termostat??mechanikom nie ufam to naciagacze!!!!!!!!!!pprosze podpowieedz.. dzieki

sprawdz poziom plynu chlodniczego i czy przy tak nagrzanym silniku chlodnica jest goraca,daj znac

Comment

Termostat

No cóż. Ja niedawno miałem inny problem. Temperatura cieczy chłodzącej nie przekraczała dwóch kresek które znajdują się na początku wskaźnika. Po wymianie termostatu przy takich mrozach wskazówka dźwigała się do połowy skali. Nawet po pół godzinie jazy ( dosyć ostrej) gdy zatrzymałem się przy przejeździe kolelejowym z włączonym silnikiem na około 10 min wskazówka nawet nie drgnęła wyżej. Polecam wymianę termostatu. Wg. zaleceń wymiana termostatu powinna być po przejechaniu 120 000 km.
      Rocznik 99 5d D14Z4 1,4 is

Comment

witam.sprawa temperatury zalatwiona-= temostat .objakw jak kolega wczesniej pisal-gorny waz goracy dolny zimny-,gdy nawiew goracego powietza byl wlaczony na ful bylo to do opanowania w przypadku zamkniecia kilka minut i temp.fullll

Comment

witam mam podobny problem jak kolega "jacor" lecz w chlodnicy sa dwie dziurki ok (5mmx5mm)palca.czy moze to byc wina chlodnicy czy raczej termostatu?prosze o jakąś rade

Comment

skontroluj poziom plynu chlodniczego, jezeli z tych "dziurek" nie leje sie ciesz to termostat panie

Comment

Working...
            X