Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Automatyczny włącznik świateł a podświetlenie w kabinie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Automatyczny włącznik świateł a podświetlenie w kabinie

Witam wszystkich.
    Niedawno stałem się posiadaczem Hondy Civic 1.4iS hatchback (EJ9), w której to poprzedni właściciel zamontował moduł automatycznego zapalania świateł.
    Światła zapalają się po przekręceniu zapłonu na I/włączeniu silnika.

Przeszukałem wątek dotyczący elektryki, lecz nie znalazłem nikogo, kto miał wcześniej podobny problem.

Problem w mojej Hondzie polega na tym, że przy zapalonym silniku i przełączniku świateł w pozycji 0 świeci się podświetlenie panelu nawiewu.
    Takie rozwiązanie jest wg mnie lipne, bo skoro zegary nie są podświetlone, zegarek nie jest przyciemniony, to skąd podświetlany panel nawiewu?

Czy ktoś ma może jakiś pomysł, gdzie mogę owy moduł znaleźć pod maską i/lub ewentualnie coś po przełączać, aby panel nie był podświetlany?

Dodam, iż nie mam fabrycznego ściemniacza podświetlenia

Proponuje najpierw przedstawić się w odpowiednim dziale a następnie zadawać pytania. Pozdrawiam. Crisownik
    Last edited by Crisownik; 19-09-2012, 11:53. Powód: Notka

rozbierz kokpit i odłącz kabelek od środkowego panelu ten od niby modułu i będzie po sprawie.
    A jak zapalisz postojówki to panel środkowy sie podświetla ??

Comment

goku10sdl

Tak, po zapaleniu postojówek, czy ustawieniu przełącznika w pozycje świateł mijania panel nawiewu jest także podświetlony. Wtedy przy okazji podświetlają się zegary i ściemnia się zegarek. Wszystko tak jak być powinno.
      Moduł automatycznych świateł jest tak podłączony, że w pozycji przełącznika świateł 0 zapalają się: światła pozycyjne z przodu, światła mijania, światła z tyłu oraz podświetlenie tablicy rejestracyjnej..no i nieszczęsny panel nawiewu.

Jeżeli chodzi o demontaż kokpitu, to spróbuje się za to zabrać przy lepszej pogodzie (nie mam garażu). Widziałem na forum całkiem fajną fotorelacje.
      Myślę, że nawet taki laik jak ja sobie poradzi

Comment

Working...
      X