Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak komputera tam gdzie powinien być

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak komputera tam gdzie powinien być

Chciałem zrobić dzisiaj samodiagnostykę. Wszystko szło dobrze aż zauważyłem, że czegoś mi brakuje. Sami zobaczcie. Czy to normalne?

Tak wygląda u mnie

a tak w temacie o samodiagnostyce

Last edited by Genax; 17-09-2012, 19:40.

Konkretnie to czego? bo komp chyba jest co? Czy
    Honda Civic 98r 1.8.B18C4 VTI VTEC DOHC 169 KM. MB6.

Jadą jadą chłopcy w japońcach,Nikt Ich nie dogoni,bo kręcą do końca !

Comment

Chyba koledze chodzi o złacze diagnostyczne, powinno być na wysokości schowka/nad komputerem, 2 kostki zielone 2 i 3 pinowe powinny tam być.

Comment

Czytając jak zrobić samodiagnostykę obok komputera jest coś jeszcze i myślałem, że to właśnie jest komputer. Wybaczcie ale jestem trochę zielony w tym ja narazie, a moje pytanie brzmi jak mam zrobić samodiagnostykę skoro nie ma tych złącz 2 i 3 pinowych?

Comment

Zamieszczone przez Genax Zobacz posta
          a moje pytanie brzmi jak mam zrobić samodiagnostykę skoro nie ma tych złącz 2 i 3 pinowych?
          Są tam gdzie szukasz, tylko mogą być wsunięte pod komputer. Najczęściej dwie niebieskie złączki ( dwu i trójpinowa ) wpięte w zieloną osłonkę. Kolory mogą być odmienne ale najczęściej takie. Wsuń delikatnie rękę po obrysie komputera ewentualnie zobacz od dołu, nawet kosztem wygięcia kręgosłupa, kładąc się na wznak w progu. Jeśli je odkryjesz pamiętaj, że do samodiagnostyki służy ta dwupinowa. Trójpinowa ma inne zadanie i jej zwieranie grozi uszkodzeniem kompa. Zostaw to na dzień jeśli nie masz dobrego oświetlenia.
          Pzdr. i powodzenia w szukaniu.

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
            Są tam gdzie szukasz, tylko mogą być wsunięte pod komputer. Najczęściej dwie niebieskie złączki ( dwu i trójpinowa ) wpięte w zieloną osłonkę. Kolory mogą być odmienne ale najczęściej takie. Wsuń delikatnie rękę po obrysie komputera ewentualnie zobacz od dołu, nawet kosztem wygięcia kręgosłupa, kładąc się na wznak w progu. Jeśli je odkryjesz pamiętaj, że do samodiagnostyki służy ta dwupinowa. Trójpinowa ma inne zadanie i jej zwieranie grozi uszkodzeniem kompa. Zostaw to na dzień jeśli nie masz dobrego oświetlenia.
            Pzdr. i powodzenia w szukaniu.
            Może jednak masz rację i gdzieś jest schowana. Zaraz wyposażę się w latarkę i sprawdzę.

#edit
            Sprawdziłem wszędzie obok, za i pod komputerem i nie ma tego.
            Last edited by Genax; 17-09-2012, 20:01.

Comment

wita.
              u mnie jest schowane za plastikiem obok mocowania tej listwy do schowka. Dwie niebieskie kostki
              Jak masz założony schowek to z prawej strony na dole drzwiczek jest za tym plastikiem od kokpitu.
              Masz na 3 zdjęciu pod kablami w czarnej otulinie (brązowa czy bordowa kostka)

Comment

Working...
              X