Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciekawy problem z samodiagnostyką

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ciekawy problem z samodiagnostyką

Witam.
    Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z zegarami, mianowicie wskazówka podczas stałej prędkości nagle przeskakuje o 10km/h. Postanowiłem zrobić samodiagnostykę bo podejrzewałem impulsator. Co się okazało, po zwarciu styków w gnieździe diagnostycznym check engine świeci się nieustannie ale za to mryga kontrolka ABS. Jakieś pomysły?
    pozdrawiam.

Hmm wydaje mi się, że któryś z czujników ABSu nawalił i podaje błędną prędkość obrotową kół do sterownika, ale czy to miałoby jakieś znaczenie do skakania wskazówki? Spróbuj poczyścić styki czujników i skasować błąd jakoś.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Baster to odczytaj kod bledu z kontrolki ABS.

Zajrzyj do mojego tematu moze cos Ci sie uda znalezc pomocnego:

https://www.civicforum.pl/showthread...ck-na-PB-i-LPG

Ostatni post na pierwszej stronie zaczyna temat ABSu
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

Comment

Ewidentnie u mnie to:
        nr 61 - ignition voltage - Napięcie zapłonu (zbyt niskie)

Przyczyny:
        Uszkodzony akumulator. Uszkodzony układ zasilania. Uszkodzony zespół modulatora

Sprawdzę miernikiem aku zobaczymy... co do reszty przyczyn to ne mam pomysłu jak się zabrać.

Comment

Spróbuj zrobić procedurę resetu modułu ABS. Opisana jest też w tym temacie co podałem Ci link. U mnie były chyba 4 błędy zapamiętane z kiedyś i po resecie do dzisiaj już ponad pół roku i wszystko jest cacy.

A jak się pojawi ponownie kontrolka to wtedy będziesz musiał szukać przyczyny.

Powodzenia
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2

Comment

Tak wlaśnie mam zamiar zrobić. Powiedz mi jeszcze co do resetu modułu ABS to zwierałeś zworkę od Check Engine?
            Wiesz gdzie jest ten moduł?
            Pozdrawiam.

Comment

Tak tak zwierałem zworkę ta od samodiagnostyki. A cały moduł ABS jest chyba tam gdzie komputer pod tym plastikiem przy prawych drzwiach, ale pewny nie jestem.

Reset ABSu robiłem dokładnie w taki sposób jak opisałem w tamtym temacie
              The 1st. - EJ9
              The 2nd. - ES7
              The 3rd. - FD7
              The 4th. - CU2

Comment

Bardzo Ci dziękuje Dam znać jak u mnie się sprawy potoczą.

Comment

Working...
                X