Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zapalniczka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zapalniczka

witam

mam taki problem. chodzi o to, że nie mogę podłączyć w swojej hondzie (1999 r, 1,4iS) radia CB ponieważ nie pasuje mi podłączenie do zapalniczki. Poprzednio miałem opla astre i tam pasowało bez problemu a tutaj niestety nie... czy ktoś wie może czy w hondach rozmiar wkładu do zapalniczki jest inny niż w całej reszcie samochodów? myślałem, że to jest jakiś standard i każdy samochód ma taki sam rozmiar zapalniczki.

z góry dziękuję za odpowiedź
    pozdrawiam i szerokości na 2009 rok
    rudi_honda

re

gniazdo zapalniczki to jest standard-dziwię się ze nie pasuje,chyba ze masz jakies inne gniazdo

ps
    wogóle nie wchodzi wtyczka?? sprawdz te sprezyny czy sie poddaja naciskowi -wtyczka

Comment

U mnie pasuje Honda VI gen.Prościej chyba będzie zmienić wtyczkę w CB.Są krótsze i dłuższe.

Comment

dzięki za szybką odpowiedź

generalnie to wygląda tak, że wtyczka po prostu w ogóle tam nie wchodzi (czyli nawet nie mam możliwości żeby wtyczka w części, w której są sprężynki wchodziła do zapalniczki)... a w samej wtyczce sprężyny działają bez zarzutu... wiem, że jest to dziwne... wychodzi na to, że będę musiał chyba cały wkład wymienić

pozdrawiam
        rudi_honda

Comment

Heh ja mam często tak że jak się zapomnę to wyciągnę wtyk od CB razem z gniazdem na kabelku bo mi się to jakoś poluzowało i na razie tak jest

Ale chyba jak sobie czymś podważysz blaszkę od gniazda to wyjdzie i zobaczysz co jest nie tak - ewentualnie wymienisz gniazdo i z głowy .

Pozdrawiam

Comment

kup nowe gniazdo koszt ok 14 zł

Comment

Najpierw to radzę zobaczyć czy gniazdo czy wtyk jest nieodpowiedni (znormalizowany) bo po wymianie gniazda może okazać się że nie podłączysz większości urządzeń.Ale też możliwe że to wina gniazda jakiegoś starego typu.

Comment

A wyjąłeś plastikowe zabezpieczenie z gniazda (wkręcone na samym końcu gniazdka). Odkręć śrubkę (nie musisz do końca), wyjmij plastik, przykręć śrubkę i po sprawie. Może poprzedni właściciel nie używał zapalniczki i nie wykręcał tego plastiku.

Comment

Working...
                X