Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wskaźnik Econo

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wskaźnik Econo

Ile kosztuje założenie wskaźnika jak w temacie?
    Czy można to założyć w dowolnym serwisie czy tylko w ASO Hondy?
    Może ktoś zna z doświadczenia kiedy on się świeci i jakie jest wtedy spalanie tzn. ile litrów na 100 km?
    Posiadam Hondę 1.4 IS 90 KM Hatchback.
    Last edited by berserker; 31-12-2008, 16:58.

z tego co pamietam econo było w vtec w 1,5 zapalało sie w granicach 2 z groszami do 3,5 tys, a czy mozna załozyc ? chyba będzie przy kompie p[ogrzebać zresztą sprawdze

Comment

wskaznik econom wystepuje w silniki vtec-e i sygnalizuje prace na 12 zaworach spełnione musza byc trzy warunki :
      - temperatura cieczy chłodzącej jest niższa niż 65 stopni (zimny silnik),
      - samochód porusza się na I lub II biegu,
      - prędkość jazdy jest niższa niż 20 km/h lub wyższa niż 120 km/
      w twoim przypadku silnik nie ma mozliwosci pracy na 12 zaworach tylko na wszystkich

Comment

Witam wszystkich w Nowym Roku.w moim aucie mam silnik 1.5 vtec-e 90KM.Kontrolka ECONO zapala się dopiero po nagrzaniu się silnika i to w czasie jazdy dopiero na 3 biegu.Kontrolka może świecić się nawet na piątym biegu jadąc 120 czy to 140km. i utrzymanie tej prędkości nie wciskając gazu do oporu.Co do ilości obrotów to nie mam dokładnej wiedzy,więc nie będę wymyślał.Osobiście ta kontrolka jest mi bardzo przydatna.Pozdrawiam.

Comment

Pali sie na 3 i 4 biegu do 2,5 tys, a na 5 do 3 tys jak delikatnie operujesz gazem
          typowe econo to z1, z3, z6, z8 i z9 niestety trrzeba robic swap ale czy warto dla kontrolki

Comment

Ja mam d15z8 - na oryginalnej skrzyni palila sie do ok 3300rpm czyli mniej wiecej 120 na 5 biegu (na 3 i 4 begu tak samo do ok 3tys). Teraz mam skrzynie od z6 i na econo mozna juz jechac do 130, czasami 140. Jednak teraz znacznie trudniej ja zapalic, trzeba naprawde delikatnie operowac gazem. W miescie to i tak nic nie daje, moja w miescie, w korkach pali standardowo 9-10l na krotkich odcinkach 3-5km. Zatem wlaczenie tej lampki graniczy z cudem. W trasie to zupelnie inna bajka - na zapalonej lampce spalanie ponizej 6l/100.

Comment

Working...
            X