Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szybko miga kierunkowskaz Civic 98' 14is

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szybko miga kierunkowskaz Civic 98' 14is

Witam serdecznie. Czy miał ktoś problem z szybko migającymi kierunkowskazami?? Dodam że wszystkie żarówki mam sprawne. Gdzie mam szukać przyczyny? Raz zadziałały normalnie, ale po dniu znów zaczęły migaś 2 x szybciej.

Miałem podobny przypadek, u mnie masa przy jednej przedniej lampy zawiniła. Ale wtedy jak pamiętam to nie miałem światła mijania nie miałem w tej lampie, sama postojówka była. Zobacz czy świecą ci wszystkie światła, a jak nie to trzeba przeczyścić masę w lampie która a nie świeci w pełni.

Comment

Czasami jest problem z masą tylnej lampy i nie widać tego przy zapalonych światłach. Najlepiej zapal wszystko, włącz kierunek i naciśnij hamulec, wtedy sprawdzisz wszystkie ewentualne ucieczki masy.

Szybko miga tylko w jedną stronę czy oba?

Comment

Zamieszczone przez kamilen Zobacz posta
        Czasami jest problem z masą tylnej lampy i nie widać tego przy zapalonych światłach. Najlepiej zapal wszystko, włącz kierunek i naciśnij hamulec, wtedy sprawdzisz wszystkie ewentualne ucieczki masy.

Szybko miga tylko w jedną stronę czy oba?
        Oba, przy awaryjnych też. Od razu zaapytam masa dochodzi w kostce do lampy czy jest dopięta jakoś inaczej??

Comment

Masa jest podłączona do budy, w przednich lampach łatwo sie dobrać do masy. Wystarczy otworzyć maskę i widać jak od lampy odchodzi kabelek, który jest przykręcony śrubką do budy.

Comment

a nie lepiej najpierw sprawdzić bezpiecznik czy się nie przepalił czasem ?

Comment

Zamieszczone przez Benson Zobacz posta
              a nie lepiej najpierw sprawdzić bezpiecznik czy się nie przepalił czasem ?
              gdyby spalił się bezpiecznik to bu wogóle nie było kierunków ,....

problem może leżeć w słabej masie lub sam przerywacz szwankuje
              Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

Witam, nie chciałbym zakładać nowego wątku więc pozwolę się podpiąć pod obecny. Po ostatnim myciu Hanki na myjce samoobsługowej mam problem z lewymi kierunkowskazami. Mianowicie lewy kierunkowskaz działa tylko z przodu i miga szybko jakby była spalona żarówka, jednakże włączając światła awaryjne wszystkie kierunki działają poprawnie tak samo uzbrajając czy rozbrajając alarm. Co może być przyczyną? Gdzie mogę znaleźć przekaźnik kierunkowskazów i czy jest on niezależny od przekaźnika świateł awaryjnych? Dodam, że chodzi o Hankę 5D MB2 1.4iS. Proszę Was o pomoc.

Comment

Znalazłem przekaźnik przy bezpiecznikach w koło kierownicy. Trochę nim poruszałem i kierunkowskaz zaczął działać poprawnie, pewnie miał jakiś niekontakt. Będzie trzeba styki przeczyścić

Comment

Working...
                  X