Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio nie wyrabia? Pomocy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Radio nie wyrabia? Pomocy

Witajcie!

Od niedawna jestem posiadaczem hondy civic, postanowilem ze zakupie jakies car audio.
    Wyladowal u mnie taki zestaw:

przod drzwi: 2x Blaupunkt GT Power 54.3x
    tyl deska: 2x Infinity 9633i
    radio: Pioneer DEH-2400UB

I teraz problem - jak mam ustawione w miare na rowno balance, to glosniki nie wydaja prawie w ogole basu, a jak np. dam na sam lewo to graja jedwabiście.
    Nie wiem czy to wina radia, ktore nie wyrabia?
    Last edited by rambo7; 12-03-2012, 12:49. Powód: Cenzura

Ja bym zaczął od sprawdzenia czy na pewno są bieguny poprawnie podłączone.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Odswieze problem, ktory mam dalej. Jesli chodzi o bieguny to raczej nie ma opcji zeby cos zle podlaczyc bo jedna kostka (przejsciowka z pioneera do hony) nie da sie zle podlaczyc

Comment

Powiedz jeszcze czy głośniki działają źle też jak masz ustawione np. 10% mocy (tzn. z ciszone)? Bo jeśli grają dobrze a problem pojawia się po pod głoszeniu to opisze swój problem który rozwiązałem.

Identyczny problem miałem z wzmacniaczem gdy nie posiadałem kondensatora. Gdy grałem cicho wszystko działało, bass był naprawdę ładny głęboki ale jak tylko pod głosiłem to stawał się "pukaniem". U Ciebie po prostu gdy radio gra na jedną stronę ma więcej mocy w zapasie i potrafi dobrze zasilić głośniki, a jak dasz na na całość brakuje mu mocy. W wzmacniaczu objawiało się to tym że przygasała kontrolka zasilania. Problem rozwiązałem wstawiając kondensator, wszystko gra bardzo dobrze niezależnie od zakresu
        - Stuk! Puk!
        - Kto tam?
        - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Musisz dołożyć wzmacniacz do tylnych głośników i problem się rozwiąże. radio po prostu nie ma tyle mocy co potrzeba żeby te głośniki poprawnie zagrały

Comment

Zamieszczone przez radusiek Zobacz posta
            Musisz dołożyć wzmacniacz do tylnych głośników i problem się rozwiąże. radio po prostu nie ma tyle mocy co potrzeba żeby te głośniki poprawnie zagrały
            Jaki wzmacniacz bede musial zaaplikowac do tych infinitek?

Comment

ja bym pobawił się ustawieniam radia. masz tam taką funkcję LOUDNESS która normalnie jest wyłączona masz do wyboru LOW i HIGHT czyli podbicie tonów czy jakoś tak ustaw na LOW i zobacz jak będzie z basem i jeszcze klikając guzik 1 włączasz funkcje jakąś i tez nie pamiętam jak sie to pisze ale możesz tez ja włączyć

PS tez mam głośniki 100w RMS i 300w Max tylko że JBL i na radiu grają wystarczająco mocno
              Last edited by goku10sdl; 19-03-2012, 12:58.

Comment

Glupio sie przyznac, ale na tyle mialem odwrotnie bieguny podlaczone, membrana zamiast sie wychylac to sie chowala. Ale coz kolejne doswiadczenie zdobyte, dzieki wszystkim.

Comment

Working...
                X