Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z wymianą żarówki świateł pozycyjnych lewy przód MB27

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z wymianą żarówki świateł pozycyjnych lewy przód MB27

Witam,
    Mam problem z wymianą żarówki świateł pozycyjnych w lewym reflektorze. W instrukcji napisane jest, żeby gniazdo żarówki przekręcić o 1/4 obrotu przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, wyjąć i wyjąć z niego żarówkę. Rysunek jakiś jest ale dla mnie mało czytelny. Próbowałem przekręcać ten element
    lampa.JPG
    I się poluzował, ale nie dałem rady go wyjąć (nie chciałem użyć za dużej siły, bo to pierwsza moja wymiana i nie chciałem nic zniszczyć). Czy dobry element próbowałem zdemontować? Nie wyjmowałem zbiorniczka z płynem do wspomagania bo nic o takiej czynności nie było napisane.
    Jeśli to ten element to jak go obrócić przeciwnie do ruchu wskazówek zegara w prawym reflektorze skoro nie ma jak?

Poza tym zauważyłem, że ma niepodłączony kabel przy lewym reflektorze. Jest spięty opaską razem z kablem który idzie do zaznaczonego elementu na rysunku. Zabezpieczony jest peszlem i nie ma na końcu kostki tylko jest zakończony mniej więcej takim konektorem:

Gdzie powinienem go podłączyć?

Z góry dzięki za pomoc.

Kolego to co chciałeś wykręcić to zapewne silniczek regulacji reflektorów!!! Pozycyjne to to malutkie okrągłe obok tego to zaznaczyłes na czerwono... Ciekawe czy nie uszkodziłeś silniczka... :/
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

No to pozostaje mi się modlić, żeby wszystko działało
      Dzięki za odpowiedź. Teraz już przynajmniej będę wiedział czym kręcić.
      Masz jakieś propozycje odnośnie tego niepodłączonego kabla
      Last edited by f1emodel; 09-03-2012, 23:20.

Comment

Working...
      X