Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POMOCY!!! Honda nie zapala. Co sprawdzić ???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• POMOCY!!! Honda nie zapala. Co sprawdzić ???

Witam. Kupiłem Civica 6tej generacji 1,4i d14a3.
    Posiadam 2 klucze, jedden z immobilaiserem i drugi czerwony (nie wiem czy z immo czy bez, wydaje mi się, że bez)
    Pewnego razu po zgaszeniu fury próbowałem odpalić czerwonym kluczem. Zielona lampka immo na desce nie zgasła i Hania nie zapaliła. Włożyłem więc klucz z immo, lampka gaśnie ale auto nie zapala. (rozrusznik kręci, pompę paliwa słychać, iskra jest)
    Mechanik zasugerował, że padł moduł w aparacie zapłonowym więc kupiłem aparat, wymieniliśmy i dalej nie pali !!!
    Gdzie szukać, co sprawdzić??
    Jeśli ktoś podejrzewa o co kaman to proszę o podpowiedź...

Ta honda to mój pierwszy japoniec, nie chciałbym tak szybko zwątpić w tą NIEZAWODNĄ TECHNOLOGIĘ, he ...

Pozdrawiam.

Wygląda na to że komputer sfiksował i potrzebne będzie skasowanie błędów.

Comment

U mnie po takiej operacji z kluczykiem musialem wlaczyc i wylaczyc alarm bo tez nie chcial odpalic.

Comment

Witam. Kolega mail cos podobnego. pojechal do serwisu, podlaczyli ja pod komputer i okazalo sie,ze antenka od immo byla zabrudzona, przeczyscili i pali jak nowa.
        Last edited by Gość; 27-12-2008, 15:49.

Comment

krisskrak-zmień mechanika darmozjada,bo ja podjadę do niego i mu dokopę.Po co kupowałeś aparat?Jakby padł moduł to i iskry by nie było...Mogę się mylić ale problem tkwi w komputerze,bezpieczniku modułu immo i samym module.Czerwony kluczyk,którym próbowałeś odpalić hanie,wcale nie musiał być od twego auta (ktoś już opisywał taki przypadek na forum) i uszkodziłeś układ.Prawdopodobnie w najlepszym przypadku rozprogramował się.Szukaj dobrego elektronika albo skontaktuj się z elektrotechem z forum i jazda w trasę.....
          ビートル ジョン

Comment

czerwony klucz jest servisowy,służy on miedzy innymi do dekodowania kluczyków i ich programowania

Comment

Mam również kluczyk czerwony to co napisał samuraj to prawda jest to kluczyk serwisowy tylko w jednym przypadku gdy zgubisz oryginalne klucze dzięki temu czerwonemu możesz zaprogramować "czysty" klucz z Immo i będzie funkcjonował jak legalna kopia. Problem nie leży w aparacie ale poszukiwania rozpocząłbym od stacyjki.

Comment

Chłopaki, dziękuwka za odpowiedzi. Honda odpalila. Okazalo sie, że czerwony klucz (serwisowy ) rozkodował immobilaiser. Kodowanie immo w serwisie hondy 200zł. Autko znowu śmiga !!!

Comment

Zamieszczone przez krisskrak Zobacz posta
                  Chłopaki, dziękuwka za odpowiedzi. Honda odpalila. Okazalo sie, że czerwony klucz (serwisowy ) rozkodował immobilaiser. Kodowanie immo w serwisie hondy 200zł. Autko znowu śmiga !!!
                  dlatego sie czrerwonego do stacyjki nie wklada,bo jest do kodowania i rozkodowania pozostalych kluczykow, a na przyszlosc taki temat juz byl -wiec szukaj

Comment

Working...
                  X