Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wycieraczki zdechły

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wycieraczki zdechły

Witam wszystkich.
    Rano uruchamiając hanię /temperatura ok -20/wycieraczki zdechły , sprawdziłem bezpieczniki ok, no i tu pytanie gdzie szukać ? po załączeniu wycieraczek z przekaźników dobiega dźwięk , a wycieraczki nic. Myślałem że przełącznik a le chyba nie, jak podaje prąd na przekaźnik, Pewnie silniczek ?/?. Może ktoś Hondziarzy miał taki problem, Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
    H Civic EJ9 rok 2000-sedan 1,4 90 KM

Silniczek pewnie zamarzł, nic dziwnego jak -20 st. musiałbyś go wstawić do ciepłego na jakiś czas i może zacząłby działać, tylna wycieraczka też nie działa? W takie mrozy jest ograniczony przepływ prądu w obwodach, bo ostatnio diesel mojego dziadka stracił przepływ prądu w obwodzie stacyjki i nie załapuje rozrusznik, musi w ciepłym postać to dopiero załapie.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Tomos , czyli sugerujesz że ciepełko będzie lekiem, na całe zło .No zobaczymy jutro wstawiam do warsztatu,wycieraczki z tyłu nie mam bo to sedan ,pozdrawiam

Comment

Witam,
        I pomogło wstawienie samochodu do garażu? bo u mnie było podobnie, tzn. przy około -15 st. jak chciałem żeby tylko raz przetarły, to tylko troszkę drgnęły i nic. Tylna też nie działa, ale spryskiwacze działają, bezpiecznik ok. Proszę o pomoc

Comment

Autko wstawiłem ok. 15, rano zobaczę czy to pomogło mam złe przeczucie . Znowu wydatek

Comment

Miałem podobny przypadek w swojej starej hance. Silnik śmigał (sprawdź to u siebie), a wycieraczki minimalnie ruszyły albo nawet tego nie zrobiły. Wyrobił (wyłamał) się ten mechanizm na podszybiu który przekazuje ruch silniczka na dwie wycieraczki. Naprawione w 30 minut, częściami ze szrotu. Powodzenia i daj znać o wyniku operacji
            Civic Coupe '97 EJ6 D16Y7

Comment

I po wszystkim.
              Ciepełko nie pomogło jak sugerował Tomos. W Hani EJ9 sedan 2000 rok za puszką bezpieczników /tą w kabinie, znajduje się sterownik czasowy wycieraczek i to on nie "puszczał" prądu na silnik wycieraczek.Po potraktowaniu styków płynem- kontakt S, wycieraczki wróciły spryskiwacze działają, i jest super,
              Co do kosztów:- kontakt S -7zł
              - 2 browce dla kolesia za udostępnienie ciepłego garażu,
              Pozdrawiam wszystkich , trzymcie się ciepło.

Comment

Working...
              X