Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z zamkami!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z zamkami!!

Witam posiadam honde civic VI Hatchback 5d .Mój problem polega na tym że nie moge odtworzyć drzwi pilotem od centralnego ponieważ chyba zamarzły mi zamki nawet grzybki w środku nie odskakuja Ale jakoś wszedłem przez bagażnik i dopaliłem auto i właczyłem nawiew to po jakim czasie zaczeły puszczać choć nie wszystkie drzwi szczególnie jedne od kierowcy które wogłę nie moge odtworzyć ani od środka ani od zewnątrz za chiny nie moge podnieśc tego grzybka w środku Ma ktoś jakiś pomysł żeby je odtworzyć ??
    Z góry dzięki za pomoc

Wjechać autem do ciepłego np parkingu wielopoziomowego i jak się nagrzeje to spryskać jakimś preparatem wypierającym wodę z zamków, najlepiej prysnąć w sam zamek, dziurkę co się kluczyk wkłada i od góry do bolca, a także odchylić klamkę zewnętrzną i do środka. Później prysnąć jakimś smarem i może pomoże.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Wystarczy postać w ciepłym albo dłużej pojeździć z włączonym ogrzewaniem, same puszczą, siłowanie się nic nie da.

Comment

dzieki za odp ale co do ogrzewania to nie wiem czy to coś da bo dosyć długo chodził na ciepłym ogrzewaniu i nic to nie dało...

Comment

Tak jak pisał Tomos, jedź na ciepły parking jeśli nie masz własnego garażu, albo popytaj kolegów czy ktoś pomoże Ci w tej sprawie udostępni garaż. Co do czasu kiedy może puścić, może zejść kilka godzin.
          - Stuk! Puk!
          - Kto tam?
          - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Working...
          X