Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana żarówek, lampy przednie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana żarówek, lampy przednie

Jak najłatwiej dostać się do żarówek w przednich światłach w H. CIvic IV ? musze wymienić żarówkę, bez wykręcania lamp się nie da ale chyba oprócz nich trzeba odkręcić też błotnik z tego co widziałem inaczej nie da rady, ale zanim sie za to zabiore wole zapytac?

zadnych błotników nie odkręcaj przy jednej lampie mozesz odkręcic i odsunąć trochę zbiorniczek płynu i wtedy masz ciut lepszy dostęp a przy drugiej lampie mozesz zdemontować część dolotu ( na wcisk jest jedna część) Jaka ty masz H ? temat w VIgen piszesz to IV % u mnie w VI gen 5D mozna własnie tak sobie pomoc

Comment

do tego tez warto miec zgrabne palce i troszke cierpliwosci

Comment

H4 i postojowe wymienisz spokojnie od komory silnika w HB, a od kierunkowskazów to musisz od błotnika/koła się dobierać.

Comment

jesli robisz to pierwszy raz to moze jak juz bedziesz wyjmował zepsutą to obczaj dokładnie jak tam to jest osadzone Na żarówce są 3 blaszki ( 2 idą na boki i jedna na doł )

Comment

dzieki za odpowiedzi, mam do wymiany zarowke od swiatla mijana. sproboje opcji z tym przesunieciem zbiorniczka, na to nie wpadłem zreszta nawet nie wiedzalem ze jest taka mozliwosc.

Comment

Zamieszczone przez greg4uk Zobacz posta
              jesli robisz to pierwszy raz to moze jak juz bedziesz wyjmował zepsutą to obczaj dokładnie jak tam to jest osadzone Na żarówce są 3 blaszki ( 2 idą na boki i jedna na doł )
              U mnie w 5gen 2 blaszki na bok a ta trzecia do góry, to zależy ot reflektora

Comment

Te. U mnie w HB po faceliftingu też chyba idzie do góry i chyba tak być powinno bo na żarników jest lustro (taka mała półsfera) które ma odbijać światło i kierowac na odpowiednią część reflektora. A w HB i chyba w sedanie cześć reflektora która ma kształtować wiązkę znajduje się przede wszystkim na górnej części reflektora.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
                http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
                http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

Working...
                X