Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlenie zegarów Honda civic VI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podświetlenie zegarów Honda civic VI

Witam chciałbym zmienić kolor podświetlania zegarów , pokręteł i przycisków w mojej Hani na niebieski , mam pytanie czy zastąpienie żarówek oryginalnych LEDami niebieskimi pozwoli mi uzyskać ładny efekt ? Czy trzeba użyć czegoś innego?
    Proszę o podpowiedź pozdrawiam ;}

hmmm no może i będzie dobrze ale bedziesz miał światło nie równo rozprowadzane..... "nie jestem pewien" widziałem na kilku zdjęciach to i właśnie tak mi się wydawało... 2 sprawa możesz użyć taśmy LED... bardzo dobre rozwiązanie "według mnie". Było już parę tematów o tym więc wystarczyło poszukać. pokaże Ci jak to u mnie wygląda

a jeśli efekt Ci się spodoba to kolor możesz wybrac sobie jaki chcesz.. kwestia tylko wmontowania taśmy w zegary.

Comment

https://allegro.pl/zarowka-led-t5-r5...970894442.html wszystko zależy jakich diod użyjesz
      w tej aukcji masz przykład kątów świecenia diod kulistych i walcowych
      najlepiej jest użyć diod walcowych według mnie diody smd w wypadku podświetlenia zegarów są stratą kasy
      https://imageshack.us/photo/my-image...c00226sxm.jpg/ moje podświetlenie w V genie tylko że ja użyłem polerowanego aluminium jako reflektory (odbłyśniki) i separacje kolorów
      Last edited by bartholomew982; 11-12-2011, 19:15.
      sigpic

Comment

Super!! Właśnie o taki efekt mi chodzi ;} tylko żeby zamontować taśmę trzeba ściągać tarcze od zegarów? A żeby ściągnąć licznik trzeba wymontować kierownicę?

Comment

Widzę też że diody też dają radę

Comment

Ja zrobiłem w Nissanie na diodach flux. Wygląda to mniej więcej tak

Comment

bartholomew982... Sorry ale własnie o tym pisałem.. zobacz jak u Ciebie to lipnie wygląda " nie chce się kłócić i wiem ze foto nie pokazuje w 100% jak to wygląda w realu bo napewno jest lepiej "..ale od 0 do 40 jasno potem ciemniej potem 80-100 znowu jasno itd... o to własnie mi chodziło że jest nie równomiernie rozprowadzany kolor co mi osobiście sie bardzo nie podoba.. a u mnie jest zastosowana taśma SMD RGB... i kolor jest wszędzie taki sam RÓWNOMIERNY...kazu89 kwestia tylko dobrego przymocowania taśm... nie nie trzeba zdejmować tarcz.. w tych małych od paliwa i temperatury będziesz musiał je odkleic od plastiku żeby zdrapać farbę "zmywaczem do paznokci i wacikiem" w obrotomierzu i prędkościomierzu nie musisz po prostu z tylu tarczy wycierasz tą farbę.. niedługo będe na górę pchał też ledy to przy okazji zrobię foto jak u siebie wszystko po montowałem jeżeli chcesz
              A kiery nie musisz ściągać. tu masz demontaż:
              Forum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.
              Last edited by goku10sdl; 11-12-2011, 23:52.

Comment

Efekt piorunujący mam zamiar się za to zabrać w miarę szybko Mam nadzieję , że sobie poradzę . raz próbowałem zdejmować licznik ale nie mogłem go wyciągnąć przez kierownicę teraz powinno być łatwiej

Comment

kierownice opuść na sam dół... odepnij wszystkie kostki i łatwo wyjdzie

Comment

Working...
                  X