Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ej6 rebus- wywala checka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ej6 rebus- wywala checka

Witam.
    Dużo tu pisze o check engine i samo diagnostyce ale czy ktoś wie gdzie jest ta kostka w coupe.Odkręciłem ten plastik pod kierownicą i są tam jakieś kostki ale która to ta właściwa bo nie chciałbym zrobić zwary.Jak ktoś wie coś w temacie niech napiszę jaki kolor ile kabli albo walnie fote.
    Odłączyłem aku na 20 minut i nic nie dało,pokrywę zapłonu rozebrałem i wyczyściłem wtyki były mocno zaśniedziałe ale bez zmian.Jak odłączę wtyk od sondy która jest w kolektorze wydechowym zero reakcji.Jeszcze spróbuję przeczyścić krokowca może coś da. Przekręcam stacyjkę check pali się gaśnie a po chwili się zapala.
    Motor d16y7.
    Pozdrawiam

nie wiem jak w coupe jest ale w sedanie VI gen i wydaje mi sie ze w wiekszosci hond kostka do samodiagnostyki jest pod schowkiem po prawej stronie, koło kompa, jest na 2 piny, kolory kabli nie pamietam

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

U mnie hb 3d jest tak samo
      sigpic moje autko D16W4VTEC
      http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Czasami d16y7 w coupe to nie jest prawdziwe/pełne OBD2 i nie ma tam kostki do samodiagnostyki a jest te złącze serwisowe 16 pinowe (dokładnie nie pamiętam) ?

Comment

Koło bezpieczników z lewej strony są 2 kostki jedna mała na chyba 6 pinów i druga taka duża podwójna.Ale jeszcze sprawdzę pod schowkiem pasażera.Wydaje mi się że tam gdzieś widziałem kompa.

Comment

Według service manuala dla ej6/7/8 tam powinna być złączka jednak jest
            Załączone pliki

Comment

Czy ktoś wie czego to błąd 6 razy szybko przerwa 2 razy świeci dłużej i 4 razy szybko(tylko że te 4 świeci tak: szybciej jak 6 ale krócej niż 2)jak ktoś chce mogę wysłać filmik na email.

Edit:
              Witam.
              Potrzebne zdjęcie pokrywy bezpieczników od ej6 d16y7 bo mam nie oryginalną pokrywę a chce zrobić backupa.

Edit:
              Witam zgromadzonych.
              Nie udało mi się zlokalizować w/w błędów aż do dziś.
              W padłem na pomysł żeby wyciągnąć sondę lambda i odkręciłem metalową osłonę na kolektorze i okazało się że kolektor wydechowy jest pęknięty od sondy w kierunku silnika.Pęknięcie nie wiem może 7-10 centów.Przy dodaniu gazu szparą wylatują spaliny.
              Czy to mogło wskazywać błąd sondy?Jak myślicie.
              Last edited by rambo7; 28-01-2012, 21:45. Powód: Stosuj po sobie EDIT,

Comment

Working...
              X