Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przednie światła mijania Dziwny problem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przednie światła mijania Dziwny problem

Witam zacznę od tego że przeszukałem google i różne fora.
    Mój problem jest chyba jedyny kazdy ma problem że coś nie świeci ....

Do rzeczy
    Po zakupie Hani w czerwcu tego roku umyłem silnik wodą wszystko było dobrze ale po kilku dniach po zgaszeniu silnika przednie światła mijania dalej świeciły. W żaden sposób nie można było ich wyłączyć !!! Musiałem ściągać klemę . Jednak po kilku dniach samo się naprawiło .

Do dzisiaj po jeździe w dużym deszczu problem wrócił !!

Świecą przednie światła mijania (tylko) nie można ich w zaden sposób wyłączyć .

Domyślam się że to może być jakieś zwarcie związane z wodą tylko gdzie tego szukać?

Proszę o pomoc to moja pierwsza Hania Dodam że poprzeglądałem trochę (bezpieczniki , kostki ) i wszystko wygląda w porządku.

a twoja honda ma alarm założony ja miałem podobna sytuacje światła miałem podpięte do takiego przekaźnika i tez jak zgasiłem auto to swiecila mi jedna lampa musiałem wyczyścic kable co były tam wpięte bo były troche zaśniedziałe

Comment

Kurcze Mam alarm tylko nie działający porzedni właściciel odpiął go czy coś tam z nim zrobił bo mu świrował ale zwykle to kierunki się podłącza pod alarm.

Dzięki za uwagę warto to sprawdzić .

Comment

no u mnie tez on nie działa bo padła centralka alarmu ale sprawdź przewody od lamp jak idą dalej

Comment

Jutro sprawdzę .
          Myślisz że przewody od lamp mogą iść do alarmu albo gdzieś indziej ?? W tym modelu to powinny iść chyba prosto przez bezpiecznik do wyłącznika.

tak czy siak Dzięki

A moze ktoś inny ma jakiś pomysł bo jak wjadę na garaż to chciałbym jak najwięcej wykluczyć.

Comment

Gdyby w civicach byl przekaznik na światła mijania to można by było na to zwalić winę. Myślę że rozwiązanie z centralką to najlepszy trop. Urządzenia marnych producentów są słabo zabezpieczone przed wodą i wilgocią. Możliwe że woda dostała się do środka centralki (deszcz/mycie) i dopóki nie odparuje to centralka wariuje. Możliwe że poprzedni właściciel jakoś dziwacznie ją podłaczył z światłami lub tylko wyłączył syrenę a zasilanie jest nadal podawane do centralki. Spróbój ją odłaczyć do zera (skoro nie działa i jej nie potrzebujesz to z "siekierą" i wycharatać dziadostwo z auta ). Ja zawsze wychodziłem z założenia że jak coś nie pracuje lub czegoś nie potrzebuję to od razu wyciągam z auta. Już raz miałem problemy z starą centralką alarmu i w ciągu 10 min był koszu i wszystkie problemy ustały (same blokowąły mi sie drzwi i alarm właczał się w czasie jazdy).

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
            http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
            http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

Witam

Alarm był ale to nie był problem gdyż po odcięciu światła nadal świeciły . Przypadkiem ruszyłem kostką przy przełączniku jedna z dwóch i światła zgasły a czego to nie wiem .Przejrzałem te dwie kostki żadnych przetarć załamań itp.

Zobaczymy na jak długo to wystarczy.

Dzięki za info.pozdrawiam

Comment

Może przełącznik zespolony masz szczelony. Sprawdz sobie połaczenia.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
                http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
                http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

Working...
                X