Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kontrolka check engine

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kontrolka check engine

Witam. Posiadam hondę civic VI 1.4 90 km 2000 r. Około miesiąca temu zaświeciła mi się w trakcie jazdy żółta kontrolka check engine. Następnie po kilku dniach zgasła. Jednak około tygodnia temu znów się zapaliła i świeci ciągle od momentu zapłonu i w trakcie jazdy. Świeci jednolicie bez mrugania. W trakcie jazdy nie zauważyłem żadnych uchybień w pracy silnika, spadku obrotów czy czegoś podobnego, generalnie samochód zachowuje się bezproblemowo, nie ma nawet problemów z odpalaniem. Pozostałe kontrolki działają normalnie. Odłączałem akumulator jednak kontrolka świeci nadal w trakcie jazdy. Chciałbym dodać, że we wrześniu zmieniałem rozrząd. Jaka może być tego przyczyna ? Pozdrawiam.

poszukaj na forum na temat samodiagnostyki i wykonaj to potem napisz jaki numer błedu ci wyświetla a masz auto na lpg czy benzynka?

Comment

mam benzynę, nie montowałem lpg

Comment

boże, wpisz w szukaj hasło "check engine" i poczytaj .....temat wałkowany milion razy
        Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

trochę wyrozumiałości, Hania ma już prawie 12 lat i to dopiero jej pierwsza fiksacja, także nie miałem potrzeby śmigać po takich forach. Samodiagnostyka pomogła, już wszystko ok, nie było błędów, check engine zgaszony.

Comment

no widzisz to dobrze

Comment

Working...
            X