Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik traci moc, przerywa.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silnik traci moc, przerywa.

Witam
    Mam problem z moim silnikiem 90 konnym 1.5i v-tec-e...Otóż podczas przyspieszania silnik zaczyna przerywać i traci moc, jakby nie dostawał paliwa, potem następuje bardzo odczuwalne przyspieszenie tak jakby chciał nadrobić straty wtedy zmieniam bieg na wyższy i sytuacja sie powtarza i na V biegu prędkość maksymalna jaka osiągam to ok 150 k/h. Na poczatku pojechałem do "speca" od elektroniki samochodowej. Ten zainkasował 200 stówki i wymienił starą dobrą cewkę pod kopułką na nową dobrą cewkę pod kopułką. Oczywiście stan rzeczy nie uległ zmianie. Bardzo proszę o pomoc.

na początek można zerknąć na stan kabli, świec,pompą paliwa, filtry ,przepustnica, sonda lamba może go zalewac i niemoże tego przepalić ale wtedy powinien check zapalić się ogólnie dużo rzeczy trzeba wszystko powoli sprawdzać

Comment

Owszem kable sprawdzałem w nocy czy nie iskrzą i wygląda, ze wszystko OK, pokusiłem się nawet o zakup nowych ale po tygodniu oddałem, ponieważ po nagrzaniu silnika było jeszcze gorzej po prostu zatrzymał się na środku drogi. Całe szczęście ze miałem stare w bagażniku. Ale ok postaram się sprawdzić cały układ paliwowy od pompy do wtryskiwaczy.

Comment

Znalazła się przyczyna!!! I jak zwykle w takich przypadkach problem był banalny. Otóż powodem niedomagania silnika był mały wężyk, który oderwał się od czegoś tam hehe. Naprawdę nie wiem do czego był ten wężyk ale kumpel który sprawdzał mi elektrykę całkiem przypadkiem wyczaił go i wpiął po prostu go w wolne pasujące miejsce. Na pewno wiecie o co chodzi i nazwiecie to fachowo. Wężyk ciśnieniowy który odpowiada za obroty lub coś w tym stylu.

Comment

Pewnie chodzi o taki wezyk ktory idzie do listwy wtryskiwaczy gdzies tam spod przepustnicy...

Tez mialem pekniety ten wezyk tyle ze u mnie objawy nie byly tak drastyczne moze dlatego ze dziura miala max 2-3mm.

To chyba jest wezyk cisnienia paliwa czy podcisnienia (jakos tak)
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2
          ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Working...
          X