Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

elektryczne szyby na tyl

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• elektryczne szyby na tyl

witam zakupiłem sobie ostatnio komplet elektrycznych szyb na tył do mojego civica mam wszystko łącznie z wiązkami wszystko spoko tylko nie wiem w jaki sposób mam podłączyć kable pod puszkę bezpieczników. Chce żeby to miało ręce i nogi a nie podłączać to na skróty

z góry dzięki za pomoc

tutaj masz wszystko wyjaśnione https://www.samnaprawiam.com/poradni...ndy-civic.html

Comment

wiem wiem widziałem to tyle ze ja mam oryginalna wiązkę i nie chce bawić z kabelkami jak kolega tylko normalnie podłączyć tylne szyby a dokładniej dwa kable do skrzynki bezpieczników a nie wiem jak i gdzie dokładnie je podpiąć ot cały problem:]

Comment

a ty miałeś wcześniej szyby elektryczne z przodu?
        ze schematu wynika iż szyby są połączone przez "przekaźnik szyb sterowanych elektrycznie" :
        - cewkę przekaźnika należy podłączyć pod bezpiecznik No.14 (20A) (gniazdo skrzynki bezpieczników)
        - styki przekaźnika służące do zasilenia elektrycznych szyb pod bezpiecznik No.36 (50A)
        przekaźnik.jpg
        tutaj masz pokazane gdzie jest przekaźnik

tylko że co ty masz na myśli mówiąc że masz oryginalną wiązkę?? wiązkę tylko na tył???? czy wiązkę z wersji gdzie było sterowanie wszystkimi szybami?? masz zamiar wymieniać przedni tunel na podłokietnik?? czy sterowanie tylnymi szybami będzie tylko z tyłu możliwe??
        Last edited by wilq696; 19-08-2011, 21:27.

Comment

tej wiązce mam wszystko porostu jest żywcem wyjęta z samochodu który miał elektryczne szyby z tylu ktoś uciął cala wiązkę przy progu kierowcy bo z tego co się orientuje to tam tez centralny idzie i nawet kontrolka ręcznego wiec tylko zakładam rozmieszczam po podłodze i podłączam do skrzynki kable które idą od podłokietnika tak żeby wszystko działało tyle i przednia szyba

Comment

ponawiam pytanie czy ktoś wie w jaki sposób i w które miejsce w skrzynce bezpieczników mam wpiąć zasilanie elektrycznych szyb z tylu dokładniej dwa kable, bo nie chce mieć je podpięte pod bezpiecznik przedniej prawej bądź lewej szyby tylko tak jak jest w oryginale

Comment

Working...
            X