Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kontrolka Rezerwy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kontrolka Rezerwy

Witam! mam pytanie czy w Civicu 3d 96r. jest kontrolka rezerwy? wskazówka poziomu paliwa spadła mi juz poza czerwona kreske ale nie zaświeca sie żadna kontrolka rezerwy...

W niektórych modelach 3d nie było w ogóle tej kontrolki.

Comment

Tak samo jak nie ma kontrolki zapalonych świateł postojowych i pozycyjnych.
      TYLKO NIELICZNI sigpic ZOSTAJĄ WYBRANI.

Comment

Ja mam Civica 3d 98r i też nie ma kontrolki rezerwy paliwa. Miałem Civica 3d 92r i też tej kontrolki nie było.

Comment

podpinam sie pod temat ja chyba mam tak samo myślałem że żarówka się spaliła rozebrałem zegary i okazało się że jest dobra próbowałem jeździć do oporu z myślą że sie zapali rezerwa ale silnik już miał problemy z zapalaniem więc zrezygnowałem
          D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

Mnie też nie zapala się ta kontrolka. Jest jakiś sposób na to? Może jakiś bezpiecznik się spalilł czy coś? Jeśli faktycznie nie ma tej kontrolki to jest to zajeśmiesznie, bo nawet w maluchach(126p) były i to w standardzie
            Toooo fast Toooo furious Tooo fast Act a fool maaan!

Civic EJ9 12.2009 - 01.2014

Comment

Wersje trzy drzwiowe wogóle nie mają kontrolki rezerwy, ja sprawdziłem ile moja Hania pali i tankuję do pełna kasując za każdym razem dzienny licznik kilometrów, nie ma możliwości zeby zabrakło paliwa znając pojemność zbiornika paliwa.

Comment

Witam,w mojej EJ9 z 98r jest kontrolka ale po zapaleniu to max 20-30km i przy zejściu z obrotów zaczyna gasnąć i są trudności z ponownym uruchomieniem.Wchodzi wtedy do zbiornika ok. 40.5 l

Comment

Moje byłe EK3 jaki obecne EJ6 mają kontrolki rezerwy . Nie jest prawdą, że HB w VI gen nie miały kontrolki rezerwy. Więcej miało niż nie. Tam jest dość prymitywny pływak. Wystarczy na niskim poziomie paliwa skręcić w lewo - zapali się, potem w prawo - zgaśnie . Jak świeci się bez przerwy, tzn, że już jest naprawdę mało paliwa .

Comment

czy w tym momencie powinna sie zapalic kontrolka? Wskazowka jest nad czerwona kreska
                    Toooo fast Toooo furious Tooo fast Act a fool maaan!

Civic EJ9 12.2009 - 01.2014

Comment

Ja do takiego wskazania stanu poziomu paliwa nigdy nie dopuściłem więc myślę że powinna się już zapalić.

Comment

Nie zapali się, a wskazówka schodzi nawet poza czerwone pole

Comment

W VI gen jest tak - jak już się pali, to jest malutko paliwa. Mi się nigdy nie paliła, tylko tak popalała i to jest w momencie, gdy jest na czerwonej kresce .

Comment

W takim razie jeśli się nie zapali niektóre modele nie mają kontrolki rezerwy paliwa.

Comment

Albo, żeby nie było wątpliwości, wykręcić zegary i zobaczyć czy jest żarówka i kabelki. Roboty całe 2 min

Comment

Working...
                              X