Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z zapaleniam samochodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z zapaleniam samochodu

witam
    nie wiem czy w dobrym dziale umiesciłem moj post, ale mysle ze wypowiecie sie na ten temat. Mam hc 14i 98r 3d. ostatnio rano zauwazyłem ze jak chce zapalic samochod to on nie reaguje, mianowicie jest tak, przekrecam zapłon gasnie zółta kontrolka "engine", przekrecam dalej zeby zapalił, a tu nic sie niedzieje. 2 razy tak zrobiłem i nie odpalił, dopiero sprobowałem tak ze odrazu zapłon i właczam zanim kontrolka zgasnie i zapalił. 2 razy mi sie tak zdarzyło ze nie odpalił i zawsze z rana, zobacze tez jutro. a jeszcze jedno pytanie? czy przed zapaleniem czekac az zgasnie kontolka czy palic od razu ?

Witam, lepiej jest zawsze poczekać aż check zgaśnie i dopiero odpalać. W pierwszej kolejności sprawdź klemy akumulatora i sam akumulator. Wyczyść klemy i dobrze zakręć, w dalszej kolejności przewody i kopułka.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

w najgorszym wypadku stacyjka, raczej czekaj az zgasnie kontrolka bo wtedy pompa poda paliwo i jest odpowiednie cisnienie i łatwij mu odpalic, jesli nie czekasz az zgasnie to bedzie troszke dłuzej krecił, choc nie zawsze, kazde auto jest inne

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Jak po przękręceniu kluczyka przygasają kontrolki to sprawdż klemy
        Jak z aku jest wszystko ok to skupiłbym się na automacie rozrusznika,ewentualnie sprawdziłbym immo
        ビートル ジョン

Comment

Working...
        X