Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z elektryczną szybą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z elektryczną szybą

Witam jestem posiadaczem nowo nabytej hondy civic 1.4IS z 1996 3D i mam mały problem - otóż nie działa mi prawa elektryczna szyba - zero reakcji . Miał ktoś może podobną sytuację ? co mogło paść - jeszcze się nie brałem za rozbieranie drzwi iż za bardzo nie mam gdzie a przy 2 stopniach boje się o popękanie spinek . Proszę o odpowiedź

Nie miałem czegos takiego ale myśle że może to być wina przełącznika od szyb lub poprostu silnik elektryczny od podnoszenia i opuszczania szyby uległ uszkodzeniu.

Comment

bezpiecznik prawego mechanizmu podnoszenia szyby,silniczek,przewody to do sprawdzenia-przyda sie miernik lub kontrolka

Comment

Zamieszczone przez samuraj Zobacz posta
        bezpiecznik prawego mechanizmu podnoszenia szyby
        Orientujesz się może czy jest on pod maską czy pod kierownicą ?

Co do bezpieczników pod maską wszystkie są sprawne - gorzej z tymi w kabinie - kilku bezpieczników brakuje ale dopływa w te miejsca prąd . Wiesz może czy powinny znajdować się tam wszystkie czy właśnie powinny być też wolne miejsca ?

Comment

Sprawdź nr 20 wewnątrz pod schowkiem przy kierownicy.

Comment

Jak tylko otworzyłem pokrywę w miejscu nr 20 nie było bezpiecznika - włożyłem 7.5 i było słychać takie mruczenie w uszkodzonych drzwiach lecz szyba się nie otwierała . W ogóle bezpieczników to ja tam mam pół na pół .

Comment

to przełóż z 14 na 20 i sprawdz

Comment

Prąd dochodzi najprawdopodobniej padnięty jest silniczek , Dzięki za pomoc

Comment

jesli prad jest to sciagnij boczek,wsztstko wyjdzie

Comment

Working...
                  X