Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 1,4 98rocznik po zdjęciu klemy już nie odpala a kręci tylko

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 1,4 98rocznik po zdjęciu klemy już nie odpala a kręci tylko

Akumulator był wymieniany po założeniu z powrotem zaczął migać światłąmi awaryjnymi dosyć długo i nie chciał zapalić. Kręci ale nie ma iskry. Podejrzenie padło na immobiliser. Jak wkładam kluczyk i przekręcam to na początku znowu tylko miganie światłami awaryjnymi ale potem miga mi zielony kluczyk na desce i gaśnie ale nie mogę odpalić auta.

Czy istnieje jakiś kluczyk matka żeby to uruchomić? Mam pilota ma jakieś 2 guziczki. Jednym było otwieranie drzwi ale przycisk się wyrobił i nie kontaktuje i nie działa. Drugi przycisk chyba od immo ale tylko mrugnie światłami na chwile i dalej nie odpala. Nie wiem o co chodzi.

Rozumiem że zablokował się immo i odciął zapłon i pompę paliwa, ale przecież mam kluczyk i jak to odpalić teraz. Robiłem reset ECU ale dalej nic.

Pomożecie?

a alarm jest zamontowany czy tylko immo??

Comment

Raczej nie ma alarmu ale jest po lewej stronie dioda która cały czas miga, nawet jak kręcę. Nie jest to atrapa wiec powinna zgasnąć kiedyś. Nie wiem co się dzieje.

Comment

jaka dioda miga??

Comment

Dioda na desce obok włącznika przeciwmgielnych.

Comment

imobilajzer jest fabryczny?
            masz czerwony kluczyk?

Comment

Witam jak przekrecisz kluczyk to słychac pompe paliwa ? , jak nie to po prawej stronie od pedału gazu jest komputer od poduszek a koło niego bezpiecznik taki czrny gumowy kapturek wcisnij go może ci wyskoczył też tak miałem

Comment

Working...
              X