Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bez modyfikacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bez modyfikacji

Witam wszystkich podpowiedzcie jakie głośniki będą pasowały do civica 3d z rocznika 98 na przód bez konieczności poszerzania otworów lub innych zabiegów czyli odkręcam fabryczne i przykręcam nowe... oczywiście żeby lepiej grały niż seria
    D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

165mm z przodu a z tyłu 6x9

Comment

no oki a co z głębokością montażu??

Comment

Ori na przód w 3d sa 160 mm.

Comment

Z przodu orginalnie są 160mm lub 165mm w systemie low profile (tutaj polecam firme Pionner i firmę córkę Carrozeria, Clarion również produkuje low profile) jednak byłbym ostrożny w zwiększaniu mocy głośników na tak marnej podstawie (plastik drzwi). Poszukaj czegoś z rozmiaru 160mm w mocy do powiedzmy 35w RMS z zewnetrznymi gwizdkami (montaż w trójkątach lustrek lub na podszybiu). Chodzi o to żeby to grało a nie drgało. Sam z tym wojowałem i jedyną opcją okazało się montowanie dystansów.

Co do tyłu to głośniki maja wymiar 6"x9". Jeśli kupisz z dobrym pasmem przenoszenia (zwłaszcza w dolnym zakresie) to ładnie uzupełnisz system basem. Mozesz również poszukać przejściówki z 6"x9" na 165/170mm. 6x9 mają kilka wad jak np kłopotliwy montaż i problemy z wypoziomowaniem na dość marnej podstawie jakiej jest plastik z tyłu.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
          http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
          http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

dzięki za pomoc pozdrawiam

Comment

Working...
            X