Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio. Wzmacniacz i tuba

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Car audio. Wzmacniacz i tuba

Witajcie. Chciałbym w swojej hondzie zamontować jakiś wzmacniacz i subwoofer. Proszę żebyście mi doradzili co mam kupić. W samochodzie mam radio pioneer DEH-4700MPB więc mogę do niego to wszystko podłączyć? Nie będzie radio ograniczało tego zestawu? Kwota jest nie duża bo jakieś 200zł opłaca się w ogóle w to pchać? Na allegro widziałem masę różnych wzmacniaczy poniżej 100zł tak samo jak i tub i teraz pytanie czy to będzie w ogóle dobrze grało? Zależy mi przynajmniej żeby trochę poprawić bass. Proszę was o pomoc.
    Ps. Honda to 5d.
    Last edited by MarcinE66; 10-07-2011, 13:26.

200zł to może być mało, same kable koło 50 zł kosztują. ale myślę że warto zainwestować. ja mam w 3d wzmacniacz blaupunkta GTA2 i do tego tube JBL z głośnikiem 20cm. gra nieźle, ale jeżeli bym miał auto z większym bagażnikiem zainwestował bym w suba. subwoofer dużo niżej z basem zejdzie niż tuba. ogólnie jak będziesz szukać to patrz lepsze marki. bo chińczyki sprzedają się dużo taniej ale i gra to dużo gorzej

Comment

No właśnie nie z za bardzo mogę patrzeć na lepsze marki bo nie mam kasy i raczej jej nie będę miał. Muszę jeszcze sporo rzeczy przy samochodzie zrobić. Wybiorę się jeszcze do firmy DobryTon może oni mi coś doradzą.
      Edit: Na allegro znalazłem taki wzmacniacz: https://allegro.pl/hurt-potega-voice...688408968.html Wiem że jest słaby ale może coś da?
      Proszę niech ktoś da jakieś propozycje.
      Last edited by MarcinE66; 09-07-2011, 18:37.

Comment

Tuba nie gra... Tuba buczy
        Subwoofer - tylko i jedynie jeśli chcesz mieć chociaż trochę przyzwoity basik. Subwoofer taki aby grał możesz kupić za 200-300zł (głośnik razem ze skrzynią), do tego wzmacniacz za około 200zł. Kable rca to wydatek około 40zł a kable zasilające to wydatek 70-100zł (najtaniej chyba wyjdzie jakiś zestaw Dietz).
        Jeśli miałbyś do dyspozycji takie pieniądze mógłbym ci pomóc w wybraniu czegoś lepszego. Mówię tutaj o sprzęcie używanym, bo można mieć coś przyzwoitego za niewiele.
        A jeśli tuba... tuba nie gra - tuba buczy, jestem stanowczym przeciwnikiem tego wynalazku i nie pomogę.

radusiek - skrzynia do suba wcale nie musi być większa od tuby. Można zmontować głośnik 300W w obudowie zamkniętej 20 litrów i już będzie przyjemnie uzupełniało niskie pasmo i wiele miejsca nie zajmie.
        Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
        Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Wczoraj poczytałem trochę i też odpuściłem tubę tylko jak będę kupował to subwoofer. Na razie tak jak mówiłem nie mam kasy i nie będę miał więc poczekam trochę.

Comment

dziwny temat wzmacniacz i sub za 200 ?
            ten wzmacniacz VK z aukcji powyżej jest wielkości paczki fajek, ma ok 2x20 W RMS i uwaga NIE posiada opcji mostkowania kanałów oraz filtrów dolnoprzepustowych co sprawia, że ZUPEŁNIE NIE nadaje się pod tubę, skrzynke czy jakikolwiek inny głosnik niskotonowy. równie dobrze mozna podłączyć suba pod samo radia i posłuchać jak ładnie charczy i pierdzi.

po 1. nie kupisz grania za 200zł ( tzn kupisz ale straszną lipę )
            po 2. kable to podstawa. nawet jeśli chcesz słaby wzmacniacz i podłączysz to byle czym. to w przyszłości chcąc kupić lepszy wzmacniacz będziesz musiał ciągnać instalacje od nowa ... więc juz teraz warto pomyśleć o "ciut lepszych" kablach.
            po 3. za 200zł można kupić wzmacniacz, nie markowy ale nadający się do czegokolwiek. jakbyś się dobrze zakręcił to może za 200zł uda sie wyrwać wzmacniacz + jakieś kable .

+
            kable 50zł + przesyłka = 200zł.
            poszukaj tez czegoś w lokalnych sklepach. ale dam ci dobra radę ... za 200zł da się kupić tubę aktywną ( z wbudowanym wzmakiem ) + kable i jesli ktoś ci to zaproponuje to to uciekaj :P bo to najgorszy chłam jaki można kupić
            Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

Dobra. Zdecydowałem że poczekam do 20 może uda mi się wyrwać ok. 400zł na wzmacniacz kable i subwoofer. Więc proszę was o podanie jakichś propozycji możliwie najtaniej Avenger85 ten wzmacniacz jest w miarę dobry? Jeśli tak to bym go zamówił.

Comment

MarcinE66 za 400zł można juz cos powalczyć
                oczywiście to co ja zaproponuje niżej to sprzęt nowy na gwarancji bo używek nie uznaje. używany wzmacniacz może byc po naprawie ( nie zagra już jak oryginał ), a np subwoofer mocno zajeżdżony, więc mietzymy w sprzęt nowy.
                za 400zł można już cos zbudować ...
                np.

ale tu wciąż brak kabli i dochodzi przesyłka
                opcjonalnie za 359 da się kupić naprawdę przyzwoity wzmacniacz i średniej klasy skrzynie

ten sam sprzedawca ma również w ofercie różne zestawy przewodów i podejrzewam, że da sie z nim dogadać aby w cenie 400zł sprzedał komplet.
                odnośnie tego VK, które proponowałem wyżej to powiem tak. kupisz ten wzmacniacz za 140zł + kable 50zł + jakiś kiepski woofer za 100zł... wyjdzie 300zł + przesyłki i będziesz miał nie markowy sprzęt z plastiko-podobym basem. prawdopodobnie jak na pierwsze CA ( car audio ) by ci wystarczyło... jednak dokładasz 100zł i masz zestaw MAC-audio lub blapunkta i w tym momencie masz sprzęt o II klasy wyższy ( i zapewniam cię że to bedzie słychać ) ...
                jak sie zdecydujesz daj znać i podpowiem jak to wszystko spiąć ze sobą we właściwy sposób jak wystroić wzmacniacza do indywidualnych potrzeb i jak dbać o CA aby go nie zajeździć po miesiącu.

PS ogólnie musisz wziąć pewną poprawkę na proponowany prze ze mnie sprzęt bo wielu młodych ludzi w swoich golfach II i III kupuje tuby aktywne za 200zł i myślą że to fajnie gra bo trzęsie całą budą ( nie ważne że głowa boli po 5 minutach ) wielu ludzi podpina tube/suba pod samo radio i również twierdzi, że gra fajnie... ja to wszystko przerabiałem pracując pare lat w sklepie z CA i zakładając CA do kilkunastu samochodów i wiem jak jest .. możesz kupić tubę i ja podłączyć pod samo radio, później zapniesz ją pod wzmaka i zrozumiesz jaka była przepaść. następnie kupisz lepszy wzmacniacz i lepszy subwoofer, a czasy kiedy sub grał pod samym radiem będziesz wspominał jako żałosne i wręcz nie wyobrażalne. więc po co sie męczyć, wydawać kasę na gówniany sprzęt i go zmieniać skoro można dorzucić parę zł i słuchać z zadowoleniem przez lata
                Last edited by Avenger85; 11-07-2011, 01:20.
                Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

Avenger85 Ten drugi zestaw co podałeś jest nawet spoko. Tylko teraz zostają kable, jakie mam kupić? Najlepiej żeby nie przekroczyć 400zł, ale to chyba nie realne bo do tego jeszcze dochodzi przesyłka. Mógłbyś mi podać jakiś przykładowy zestaw kabli? Najlepiej z aukcji gdzie jest ten wzmacniacz i skrzynia. Szukałem trochę, ale ja się za bardzo na tym nie znam. I dlatego że się nie znam pewnie będę miał problemy z podłączeniem tego wszystkiego.

Comment

Nie aktualne. Temat można zamknąć i przenieść do kosza.

Comment

Working...
                    X