Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki Akumulator + KAble...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaki Akumulator + KAble...

Witam, Panowie potrzebuje porady co do akumulatora, mam Honde Civic Coupe (1.6 125KM) i nie wiem jaki akumulator do tego kupić... ? Obecnie jest w nim akumulator 12v 50ah 420A (firma nieznana) ale tak słabo kręci,że odkąd kupiłem auto to minimum 2x na miesiąc musze go ładować, a jak jeszcze podepne nowe radio to pada po 1 dniu używania radia... więc trzeba zmienić ... poczytałem co nie co i podobno nie każdy akumulator podejdzie do hondy , polecają mi ludzie Centre 12v 45ah 330 A myślicie,że jako nówka akumulator będzie się on dobrze sprawował ?

Drugą sprawą są kable zapłonowe i świecie, mam silnik D16Y7,więc szukać kabli zapłonowych pod ten silnik,czy mogą być też inne ? jakie ? , świecie to tam nie problem w sziku nawet kupie ... najbardziej mi właśnie zależy na tych kablach i świecach, więc prosze o porade.

Akumulator trzeba tak dobrać żeby alternator wydolił go doładować.Opcjonalnie zaleca się 45 Ah,ale jak zamierzasz wzbogacić w przyszłości car audio kup 50 Ah.Koperta (obudowa) jest nieznacznie większa od czterdziestki piątki,ale zapewni żródło prądu.
    Co do "kopnięcia" czyli prądu potrzebnego na obrócenie koła zamachowego w zupełności starczy 330 A-to benzyna a nie diesel,nie trzeba podgrzewać świec.
    Pamietaj że w japońcach są cieńsze słupki pod klemy

Co do kabli wystarczy że kupisz od D-serii.Nie ma co sie kosztować na jakieś Bosze czy tam inne firmówki.Na sobie sprawdziłem firmę Bougicorde (czyt.Bużicord) i jestem zadowolony
    ビートル ジョン

Comment

Jeśli chodzi o akumulatory to tematów trochę jest więc warto najpierw poszukać, chociażby ten
      Witam... Czy mógłby ktoś udzielić mi informacji na temat akumulatora, jaki pasowałby do mojej Hondy? Wersja 3D, rocznik 99, 1.4 i 90 KM. W danych technicznych wpisano 12V 36 Ah 5HR. Z góry dzięki!

Co do kabli polecam NGK. Do Twojego silnika D16y7 będą pasowały przewody zapłonowe RC-HE73
      niżej masz katalog, sprawdzisz tam też świece.
      Niterra ist der weltweit führende Hersteller der Marken NGK Ignition Parts und NTK Vehicle Electronics. Niterra ▶ beste Zünd- und Sensortechnik

Comment

Dobra dzięki Panowie, mam Honde w Automacie i jest to wersja Europejska ... ;-) , te kable z firmy NGK są drogie, znalazłem na allegro za 100 zł do mojego silnika D16Y7 więc powinny pasować ;-) Świece tak jak mówiłem kupie w "Sziku" pewnie będzie to wydatek nie większy niż 50zł za komplet. Co do akumulatora to faktycznie 50ah by był lepszy , lecz są same 50 Ah z ponad 400+ A , czy to nie za dużo ?

Comment

Working...
        X