Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Immobiliser

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Immobiliser

Witam
    Posiadam Hondę Civic 1.4 16v z 95r z silnikiem d14a2 . Wczoraj przez przypadek Immobiliser uległ zniszczenie i stąd pytanie czy jest możliwość odłączenia go tak aby można samochód odpalić bezpośrednio z kluczyka ?

wyjmij bezpiecznik Back Up i odpal

Comment

wiem co masz na myśli ale bez immobilisera którego musze załączyć przed odpaleniem to nic nie da

Comment

a probowaleś ?bo ja jak wyjałem back up 7,5a pod maská to mi odpalał bez przytykania immo Mam taki stary model z penem przytykanym do stacyjki I to działa Wtedy pojezdzisz bez radia i zegarka

Comment

a nie będzie się nic działo z komputerem ?

Comment

witam! miałem okazje odłączac taki immobilizer główny sterownik znajduje się z prawej strony pod schowkiem przy nogach nogach pasażera pod plastikową osłoną trzeba ją zdjąc i będzie widoczna duża blaszana puszka trzeba ją zdeby montowac przykręcona jest na 4 śruby na klucz 10:-) i odpiąc wszystkie kostki jest to sterownik immobilizera złączony razem z sterownikiem silnika teraz trzeba rozdzielic te dwa sterowniki i odpiąc kostki łączące oba sterowniki ze sobą następnie należy podpiąc i przykręcic z powrotem w to samo miejsce sam sterownik silnika zostanie nam jedna kośc nie pasująca do gniazd sterownika ja można zdemontowac z całą wiązką prowadzącą do kolumny kierowniczej tam o ile dobrze pamiętam znajduje się też dodatkowy przekaźnik odcinający napięcie jest on wpięty w instalacje za pomocą kostek należy go wypiąc a te kostki złączyc ze sobą i w tym momencie pozbyliśmy się już immobilizera:-) mam nadzieję że mój opis jest dośc jasny i w miarę zrozumiały i pomoże w tej sytuacji powodzenia:-)

Comment

Working...
            X