Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pilot centralnego zamka a alarm

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pilot centralnego zamka a alarm

witam
    wlasnie zalozylem zalozylem centralny zamek na pilota, problem dotyczy alarmu, kiedy zamykam kluczykiem zalacza sie alarm(dioda miga) natomiast kiedy z pilota alarmu nie ma dioda przy dzwiach nie miga co jest zle czy centralka powinna posiadac jakies wejscie na alarm czy moze zle cos podlaczylem dodam jeszcze ze nie podlaczylem centralki pod kierunkowskazy poza tym pilot dziala otiwera zamyka
    prosze o pomoc

najlepiej napisz jaki masz alarm i jaką centralkę

Comment

alarm jest oryginalny natomiast centralka to noxon T3

Comment

trochę dziwne jest to co piszesz....ponieważ gdy przekręcasz kluczyk to w drzwiach zwierasz przewód do masy i to jest sygnał do uzbrojenia alarmu, natomiast gdy uruchamiasz centralny z pilota to ten przewód też powinien być zwierany do masy, napisz jak podłączyłeś centralny??? w jaki sposób użyłeś siłownika?? i czy jak zamkniesz samochód od środka to alarm też się włącza ?
        masz 3D czy 5D??
        Last edited by wilq696; 12-06-2011, 15:01.

Comment

rozwiazalem juz problem silowniki w aucie mam 4 wiec nei musialem zakladac 4 do dzwi kierowcy moj blad polegal na tym ze wpialem sie pod silownik z masa a nie pod te kabelki ktore wychodza od diody dzwi gdzie sie wklada kluczyk teraz zalacza mi alarm i na pilocie i na kluczyku nawet nie musialem podlaczac kabli do awaryjnych zaczely migac gdy tylko zmienilem to podlaczenie nie wiem czemu ale fajnie
          mam jednak jeszcze jedno pytanie jest w tej centralce wyjscie na domykanie szyb (250mA) nie wiem za bardzo gdzie to podlaczyc masz jakis moze pomysl ?
          w ogole dziwna sytuacja staralem sie znalezc stara centralke od alarmu i tak w dzwiach kierowcy nie ma jest sterownik od szyb dzwi pasazera nie ma pod kierownica valeo sterownik od mobilaizera za centralnym kokpitem cos bylo ale wydaje mi sie ze to nie to weic juz nie wiem moze w ogole nie bylo tu centralki na pilot nie wiem weisz cos na ten temat
          pozdrawiam

Comment

po pierwsze używaj kolego przecinków bo ciężko się to czyta, po drugie żeby domykać szyby trzeba dokupić moduł domykania szyb

Comment

dam sobie z tym spokoj wazne ze dziala pilot dzieki za pomoc

Comment

Niezły aparat . Ten brak przecinków to istny oczoplons. Poza tym z tego co pamiętam to zawsze na centralce centralnego zamku jest sygnał sterowania na 200mA, który u mnie miał nawę "sygnału sterującego" plus drugi na 200mA do sterowania oknami. teoretycznie można kombinować z opcjami.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
                http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
                http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

w większości centralnych jest jeden sygnał sterujący zazwyczaj do klapy bagażnika, a ten do okien to już w wersji deluxe

Comment

sorka za te przecinki, rzeczywiscie jak sam to czytam to ciezko dzis rozmawialem ze znajomym odnoscie tych domykanych szyb on twierdzi ze jezeli jest taka opcja w centralce jaka kupilem to da sie to podlaczyc. zastanawiam sie czy nie sprobowac pod plus lub mase zamykania szyb ( zbadaam zarowka gdzie pojawia sie napiecie gdy zamykam szybe i pod ten kabel sie podpiac) co myslicie

Comment

możesz spróbować, ja odnośnie domykania szyb uważam to za zbędny bajer bo i tak zawsze bym sprawdzał jeszcze czy przypadkiem się nie domknęły
                      tylko musisz uważać bo ten kabel od domykania szyb daje nisko prądowy sygnał 250mA (typowo do sterowania) jeśli podepniesz go pod zasilanie silnika szyb (gdzie prąd jest kilka A) to spalisz centralkę

właśnie przeglądałem manuala i bez modułu domykania szyb nic raczej nie zdziałasz

tu masz rozwiązanie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1750164.html
                      Last edited by wilq696; 14-06-2011, 22:20.

Comment

spalic centralki nie chce, a mogulu domykania szyb nie mam, tak mysle przynajmniej(nie ma domykania szyb z kluczyka po dluzszym jego przytrzymaniu w pozycji zamkniecia), wiec daje sobie z tym spokoj juz naprawde dzieki za pomoc wilqu
                        moze zapytam Ciebie jeszcze o cos innego zupelnie, mysle o podgrrzewanych lusterkach i zastanawiam sie czy podpinac je pod osobny wlacznik czy pod ogrzewanie tylnej szyby, czy wowczas jest to duze obciazenie dla akumulatora z racji poboru produ na dwa elementy (szybe i lusterka)jak myslisz

Comment

moduł domykania szyb nie jest drogi tyle że jest trochę kabelkologii
                          odnośnie podgrzewaczy to są różne szkoły, jedni podpinają pod ogrzewanie tylnej szyby (tylko wtedy grzeje szyba i lusterka jednocześnie ), jak podłączysz pod przycisk to wtedy masz wybór co chcesz grzać,
                          zarówno do 5D jak i 3D masz takie przyciski fabryczne ( trzeba poszukać alledrogo albo szrocik), w dziale "zrób to sam" masz opis jak zamontować podgrzewacze i przycisk, maty mają ok 35W każda więc powiedzmy 6A extra obciążenie dla aku.....da radę, byle nie grzać za dużo na postojach;P

Comment

O ile pamietam w mojej ulubionej firmie (remotronix) moduł szyb kosztuje jakies 60 zł plus przesyłka. Sam się zastanawiałem i kupiłem sobie coś takiego i nie było za dużo pracy z montarzem. Właściwie to wszystko zajeło mi około 30 min, bo wystarczy zdemontowaćboczek kierowcy i tam masz złacza pod lewa i prawą szybę, potem sprawdzić w jakiej pozycji gdzie sie pojawia napięcie, szybko złączka i rura. działa naprawdę fajnie, choć ja już mam takie przywyczajenie że z automatu przed wyłączeniem silnika sprawdzam szyby, osobiście wiole zdalny starter silnika, trzeba pamietać o wrzuceniu luzu (tego typu centralki są raczej dla automatów a nie manuali) ale już mam to przywyczajenie. Jak wiem że za chwilę wychodzę to właczam auto zdalnie klima schładza auto do zadanej temperatury i się samo wyłacza więc nie wchodzę do piekarnika.

Podgżewane lusterka - dobra rzecz, sam się do do tego przymierzałem ale jak zaobczyłem że ostro trzeba rwać skło lustra to się przestraszyłem, poszukam na aukcjach gotowego zestawu i się podłączy. Na razie na lusterku mam glacko czyli płyn dzięki któremu woda nie przywiera a po prostu spływa na razie się sprawdza ale na zimę chyba wypadać będzie coś ulepszyć. Swoją drogą zstanawiam się Wilq czy podłączania 12A do jednego przycisku jest rozsądne bo z tego co widziałem większość przycisków ma "wydolność" na poziomie 8A no 10A. Chyba lepiej by było podłaczyć przez przekaźnik.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
                            http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
                            http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

6A to jest na oba lusterka (po 3A na każde)

Comment

Working...
                              X